Anssin pajasta

Hallitsemisen vaikeus

Saksassa liittokansleri Angela Merkel vaatii kymmenien miljoonien lainapakettia maan talouden saamiseksi tasapainoiseksi ja tietysti oppositio ihmettelee ja vastustaa.

Sama malli on Suomessa, hallitus tasapainottaa alijäämäistä budjettia ennätyssuurella lainanotolla lamasta selviämiseksi.

Yleisradion rahoituksesta väännetään kättä kaikkien puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kesken juuri tänään, kun ministeri Linden ei hyväksynyt parlamenteerisen työryhmän esitystä kaikille asuntokunnille tulevasta yle-maksusta.

Valtaapitävillä on siis vaikeuksia valtion rahojen riittävyydestä, mutta silti kynsin hampain pidetään kiinni hallituspaikoista. Samoin oppositiopuolueet arvostelevat nykyistä taloudenmenoa tehden välikysymyksiä hallituksen kaatamiseksi ja itse pääsemiseksi maan päättäviksi hallituspuolueiksi pelkäämättä vastuuseen joutumista.

Jotkut jopa puhuvat ennenaikaisista eduskuntavaaleista, mutta viimeistään vuoden päästä huhtikuun lakisääteisissä eduskuntavaaleissa ratkaistaan myös tulevan hallituksen pohja, joka riippuu äänestystuloksesta. Näin äänestäjät ratkaisevat tulevan maamme rahojen riittämisen ja suuntaamisen hyvinvointimme säilymisen takaamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Esa Kärnä

Suomi ei pelastu lainarahalla vaan kyllä täällä pitää nyt ihan oikeasti palauttaa tavallinen työntekeminen kunniaan.

Toimituksen poiminnat