Anssin pajasta

Vaalit painavat

Monenlaista selitystä on ilmoilla. Vaalien läheisyyskö painaa, vai mistä kiikastaa. Pinnat yritetään aina saada kotiin päin.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jäädytti valtioenemmistöisten yhtiöiden Fortumin ja Neste Oilin hallitusten jäsenien palkkioiden tuntuvat korotukset. Kuitenkin nimitystoimikuntien puheenjohtaja Eero Heliövaara toteaa, että korotuksista oli etukäteen keskusteltu ministerin kanssa. Syntynyt laaja kohu kuitenkin muutti ministerin mielen julkisuuden paineessa.

Valtiovarainministeri Antti Rinne puolestaan on julistanut, ettei ensi vaalikaudella eläkkeiden indeksitarkistuksia ole leikattava, vaikka juuri tämä hallitus onkin niin tehnyt.

Kreikan lainojen antamisen aikainen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen puolestaan yrittää vakuuttaa molemmissakin päivän iltapäivälehdissä, että Suomen rahat ovat turvassa ja että Kreikka kyllä tulee maksamaan velkansa täysimääräisesti ajallaan. Myös nykyinen valtiovarainministeri uskottelee Kreikan kyllä selviävän veloistaan. Uskokoon ken uskoo esimerkiksi vaikka joulupukkiinkin. Kreikassa sen sijaan vedotaan Saksan sodan jälkeen saamiin velka-armahduksiin ja pyydetään samaa kohtelua omienkin lainojensa osalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

On tuo valtion omistusohjaus tarkkaa puuhaa. Sama puuttuuko asioihin eli ei, niin aina menee väärin.

Rinnehän on oikeassa. Jos juuri on leikattu, ei ensi kaudella sovi niin tehdä.

Kreikan selviämisestä ei tiedä vielä kukaan. Ilmestyy se pukkikin joka joulu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sirpa Paatero näyttää suorastaan tekevän äänestyspäätöksen puolestani! Hyvännäköinen demariministeri, joka panee bisnesherrat kuriin - minun ei tarvinne vaivautua vaalikoneisiin ehdokkaita etsimään.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

SDP:n roikkumiselle hallituksessa on perusteena ainoastaan ääntenkalastus! Eri ministerit kun näyttävät liikkuvan vuorotellen täällä piskusessa Rauman kaupungissakin näytillä. Saadaan tällä tavalla kuvat lehteen ja "julkkiksia" ihannoivat ihmiset äänestyskoppiin punaväriä äänestämään!

Toimituksen poiminnat