Anssin pajasta

Uudenvuoden mietteitä

Minusta presidentti Niinistöllä on kanttia sanoa budjetin tasapainottamisesta. Hänen valtiovarainministeriaikanaan se saatiin tasapainoon eikä velkaannuttu. Samoin hänen puhemiesaikanaan eduskunnan menohaitaria kiristettiin ja siitä saamme vieläkin iloita ja pitää edelleen tiukkaa budjettia puhemies Heinäluoman johdolla.

Timo Soini myös aivan oikein sanoi, että otetaan sieltä, missä ottamista on ja toi esimerkkeinä puoluetuet ja politikkojen palkkiot. Minähän olen koko nelivuotisen eduskuntakauden palkannut kaksi hoitotyöntekijää Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymän (PoSa) palvelukseen.

Valtion velka yltää jo sataan miljardiin, siinä on todella tekemistä seuraavalla hallituksella, joten ainakin lisävelkaantumiselle olisi saatava stoppi. Tietysti ja ennen kaikkea talouskasvuun eli työllisyyden lisäämiseen on laitettava kaikki panokset.

Samanaikaisesti taitaa lisätaakkaa tulla Kreikan lainojen takaisinsaamisesta eli velkoja joudutaan EU-tasolla anteeksiantamaan ja siinä menee myös Suomen myöntämät miljardit, joista ensimmäinen jaettiin vielä Keskustan ollessa hallituksessa ennen vuoden 2011 vaaleja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pitää kuitenkin muistaa, että Niinistön valtionvarainministerin aikana Suomen valtio sai hirmuista taustatukea eräältä Nokia-firmalta, joka oli juuri lähtenyt lentoon..

Käyttäjän ariprihti kuva
Ari Prihti

Anssi on esimerkillinen politikko.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Samaa mieltä - kuin tähän saumaan vielä se että puolueessa on vahvoja poliittisia nuoria-kin kykyjä kasvamassa tällä oppositiokaudella vaativiin tehtäviin jota mm.tulevakin neljävuotiskausi odottaa.

Kansanläheisyyttä että perusjuurien nostamista sille kuuluvalle tasolle mediahömpän sijasta joka toisinaan valtaa liiaksi sijaa - arvovalinnoista poikkeaviin sävyihin - kuitenkin tunnustaen sen verran että pitää hallita media oikeaoppisesti - että saa poliittiset näkemykset esitettyä kansanomaisesti koko yhteiskuntaa hyödyttäväksi kokonaisuudeksi.

Kaikista ei siihen ole edes perusjuurienkaan tekijöiksi/vahvistamiseksi että aidolla Suomikuvalla varustettuna ja jokainen voi miettiä omalla kohdallaan mitkä ovat ne perusjuuret kuin niiden esille tuomiset josta kasvoi aikoinaan Suomiarvot !

Maailma muuttuu kuin maammekin sen ohessa mutta tietyt arvot kuin perusihanteet pysyvät samoina että muuttuvassa yhteisössä joka tunnetaan eurooppalaisena "arvoyhteisönä" - Suomen on oltava Itsenäinen arvoyhteisö omalla maallaan !

Markku Laaksonen

Valtiovarainministerinä Niinistö teki hyvää työtä, Nokia-menestys auttoi suuresti tuolloin Suomea.
Nykytilannetta parempaan päästään, kun tehdään jotain, tähän mennessä teot ovat jääneet puheen tasolle kuten yleisesti on todettu. Aikaa on hukattu kohta 10 vuotta, talouden muutos ei tapahdu hetkessä vaan vie aikaa vaalikausia.
Tarvitaan suunnitelma ja toteuttaja, six-pack tapainen koalitio tuskin saa muutosta aikaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niinistö teki hyvää työtä, vaikka juuri hänen ja Lipposen ansiosta ollaankin eurossa..... (vrt. Kreikin vastuut ja se tosiasia, että elintasomme laski euron ansiosta noin 10%, Ruotsiin verrattuna).

Toimituksen poiminnat