Anssin pajasta

Veteraanirahoitus

Jokavuotiset veteraanikeräykset nostavat aina saman kyselyn, että miksi heille aina kerätään, kun veteraanijärjetöt ovat rikkaita omistaen kalliita kiinteistöjä. Myös väitetään veteraanienrahoja väärinkäytettävän niin, etteivät heille tarkoitetut rahat menekään heille asti. Taas kerran kirjoittaessani Sotainvalidien Veljesliiton lahjoittamasta kultaisesta kiekosta eduskunnalle sain tämän suuntaisia väitteitä ja ihmettelyä, miksi jatkuvasti on veteraanikeräyksiä. Vastasin seuraavaa:

Niin keräävät ja tarpeeseen, veteraanijärjestöt ovat käyttäneet ja käyttävät kaikki varansa niin kauan kuin veteraaneja on, siksi kerätään edelleen rahaa veteraaneille kunniavelkamme ei lopu niin kauan kuin heitä kaikkia ei ole kutsuttu viimeiseen iltahuutoon

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En usko vastaustasi, ennen kuin perustelet sen numeroilla, eli veteraanien määrä, kerätyn rahan määrä, veteraanijärjestöjen omaisuuden määrä, ja miten rahat jaetaan.

Tähän vielä lisään, että Suomi kävi totaalista sotaa, joten yhtä paljon pitää kiittää kotirintaman naisia ja lottia kuin etulinjan miehiä. Ja itse asiassa naisia pitää kiittää vielä enemmän, koska sotiminen on naisille vaikeampaa kuin miehille.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Isäni astui väkeen 17-vuotiaana, kävi kaikki sodat läpi, ja nyt on 93v.
Kerran kävi viikon Härmän keskuksessa lomalla.

Todellakin haluaisin nähdä luvut näistä veteraaneille kerätyistä sekä yksityisten että valtion varoista, ja niiden käytöstä.

Koska ainakaan isälleni, täysin palvelleelle ja kunniamitallein palkitulle Suomemme sankarille asti ei tuota apua ole tullut.

Tulkaa vaan minulle väittämään, ettei kukaan ole vetämässä miljoonia välistä, tulkaa ihmeessä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jokseenkin samat kokemukset oman isäni kohdalla. Kuntoutuksia tuli sentään jokunen, mutta juurikaan muuta ei ole näkynyt. Samaa kuulen koko ajan veteraanien lapsilta, niin usein, että me emme millään voi olla jotain satunnaisia onnetomia poikkeuksia.

Toimituksen poiminnat