Anssin pajasta

Soukola vei show:n

Perussuomalaisten jättämän välikysymyskeskustelun poliisipalveluiden turvaamisesta kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi välikysymyksemme ensimmäisen allekirjoittajan Ismo Soukolan vastauspuheenvuoro  sisäministeri Päivi Räsäsen  antaneeseen hallituksen vastaukseen, kun Soukola rupesi kertomaan poliisitoimessaan tekemiä suojeluun liittyviä työtehtäviään. Hän saikin heti puhemiehen puhuttelun ja sopi, ettei vastaavia asioita enää kerrota julkisuudessa, jonne ne eivät todellakaan kuulu.

Kyllä tästä huolimatta myös välikysymyksemme huoli sisäisen turvallisuutemme uhanalaisesta tilasta tuli kristallinkirkkaasti selväksi yli kuusi ja puoli tuntia kestäneessä keskustelussa ja sen 162 puheenvuorossa, vaikka ministeri Räsänen yritti 15 puheenvuorossa puolustella tehtyjä poliisitoimen leikkauksia ja uudelleenjärjestelyitä. Hyvin laajasti vaadittiin poliisien näkyvyyden ja lukumäärän lisäämistä myös pienemmillä paikkakunnilla ja kritisoitiin keskittämisvimmaa.

Perussuomalaiset olivat omassa välikysymyksessään kaikkein aktiivisimpiä 52 puheenvuorolla, seuraavana keskusta 30, kokoomus 25 ja demarit 18. Kesällä oppositioon siirtynyt vasemmistoliitto on kumman ponneton, vain 7 puheenvuoroa, kun kristillisdemokraateillakin niitä oli 21 johtuen tietysti oman ministerin monista puheenvuoroista. Ministerille onkin annettava täysi kiitos siitä, että hän jaksoi istua aitiossaan koko pitkän keskustelun ajan ja osallistua siihen näin aktiivisesti.

Kaikki kolme oppositiopuoluetta jättivät omat vastalauseensa, joista äänestetään perjantaina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän yklaine kuva
Yrjö Laine

Hyvä Anssi!

"ettei vastaavia asioita enää kerrota julkisuudessa, jonne ne eivät todellakaan kuulu." Käsittääkseni tiedot Stubin ja Kataisen turvattomuudesta on ollut tiedossa jo pitkään. HS muistaakseni julkaisi asia noin 2 vuotta. sitten. Joten hermostuminen asiasta on turhaa. Korjaa jos olen väärässä.

Sitten tähän poliisien määrään. Siitä saakka kun valtion eliitille alettiin järjestää turvapalvelut, jokin vuosikymmen sitten, on tavallisen kansalaisen osalta turvallisuutta ajettu kiihtyvällä tahdilla alas. Toisaalta on hyvä että eliitille on suojaa järjestty, sillä mikäli heidän toimintansa suunta jatkuu tämmöisenä, en pidä ihmeenä josko suojeluaan olisi vielä lisättävä todella merkittävästi.

Toimituksen poiminnat