Anssin pajasta

Pakotepolitiikka hakoteillä

Tänään jatkui lämmin kesä, mutta liian lämpimäksi on mennyt EU:n pakotepolitiikka. Tänään on asetettu lisäpakotteita, vaikka Ukrainan aselevon jälkeen on sovittu, ettei uusia pakotteita tule niin kauan kuin aselepo kestää. Ja mikä on Venäjän vastaisku, Finnair voi joutua tosi vaikeuksiin, jos Venäjä kieltää maansa ylilennot ja Finnairin tukijalka on nimenomaan suorat lennot Aasiaan, Helsinki-Vantaan lentokenttä on melkoinen solmupaikka koko Euroopasta näille lennoille. Näinkö iskemme omaan nilkkaamme. Ei voi olla hyväksyttävää ja miten näin voidaan menetellä, eikö EU:ssa ole mitään järkeä.

Jo nyt Venäjän vastapakotteet ovat aiheuttaneet melkoista haittaa maitotaloudellemme. Ehkä itärajan läheisyyden kauppa on onneksi vilkastunut kärsittyään sekin venäläisten ostovoiman takia vähennyksiä edellisvuosiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tämä viimeisin pakotepäätöshän on todellakin suorastaan älytön jo ennestään älyttömässä sarjassa älyttömiä päätöksiä.

Ensin määrättiin Venäjälle pakotteita jotta päästäisi neuvottelemaan. Kun Porosenko sitten lopulta sai joukkonsa neuvottelemaan, EU määräsi lisää pakotteita Venäjälle vaatimuksella tulitauosta. Kun neuvotteluissa päästiin eteenpäin EU määräsi jälleen lisää pakotteita Venäjälle vaatimuksella tulitauosta. Kun Porosenko suostui sellaisesta sopimaan kapinallisten kanssa, EU määräsi lisää pakotteita Venäjälle. Nyt kun tulitauko on voimassa, tosin rakoillen mutta näyttää ainakin toistaiseksi kestävän voimassa, EU määrää lisää pakotteita Venäjälle.

Kyseessä on siis pakotekierre jossa EUn eliitti ei osaa hokea mitään muuta kuin pakotteet, pakotteet, pakotteet. Ensimmäistäkään rakentavaa aloitetta EUn kammareista ei kuitenkaan ole tullut.

Ja olihan tässä vielä koettava, että Ilkka Kanervalta tulee järkevämpiä kommentteja kuin muulta poliittiselta johdolta. Se alkaa jo olla todella huolestuttavaa. Ainakin Erkki Tuomiojana minua hävettäisi.

Risto Koivula

Vain Suomi ja Liettua todella kärsivat noista pakotteista. Ja sen takin justiin Viro, Latvia ja Ruotsi, Puola ja Tanska ovat niitä hulluna ajaneetkin...

Toimituksen poiminnat