Anssin pajasta

Hieno juttu

Hieno juttu. Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle ensimmäisenä saapuneen 100-vuotiaan kankaanpääläisen sotaveteraanin Vihtori Siivon ajama sodan päättymispäivän liputus toteutuu tänään sisäministeriön antaman suosituksen mukaisesti, kun ainakaan vielä ei tätä päivää ole saatu pysyväksi yleiseksi liputuspäiväksi.

Ihmettelinkin aamuvarhaisella eduskuntaan tullessani, että miten Suomen lippuja näkyi siellä ja täällä, myöskin täällä eduskuntatalolla. Uutisten päätteeksi sitten ilmoitettiin tästä liputussuosituksesta. Hienoa kerta kaikkiaan. Nyt jo 101-vuotiaan veteraanin toive on täyttynyt ja hän itse saa todeta sen toteutuneen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Oliko Suomessa suomalaisten tekemiä lippuja? Niitä kunnon villakankaisia.

Lis. Kurkistin onko saatavilla ja oikein löytyy kotimaisena käsityönä tehtyjä, hyvä. http://www.helsinginlipputehdas.fi/kauppa_suomenli...

Materiaaleista en löytänyt mainintaa. Taitaa olla tuontitavaraa ja keinokuitua, ei suomalista käsityötä muu kuin lipun päärmääminen ja kiinnityshelojen kiinnittäminen?

Alexius Manfelt

Anssi hyvä, aamulla ihmettelin liputusta, mutta päivän mittaan tajusin, että siitä on 70 vuotta. Nyt kerrot taustan tuolle liputukselle ja se on parasta mitä voin ajatella. Veteraani on ymmärtänyt, että rauhan on kaikkein tärkeintä ja itsenäisyyskin säilyi.

Tätä asiaa kannattaa liputtaa ja varapuhemies ryhtyy toimiin, jotta päivästä saadaan virallinen liputuspäivä. Kyllä rauhan sen ansaitsee!

Toimituksen poiminnat