Anssin pajasta

Juppiteri vai härkä

Eduskunnan syyskausi alkaa tänään heti päämisterin tiedonannolla Ukrainan tilanteesta. Koko syyskaudesta ja muutenkin koko loppukaudesta ensi vuoden maaliskuuhun tulee työntäyteinen, koska hallituksen esitykset ovat viivästyneet ja nyt viime tipassa tulee sitten satoja esityksiä, joista varmaan monet jäävät raukeamaan tämän eduskunnan käsittelemättä. Suuret asiathan ovat myös kesken, SoTe-uudistus ja kuntauudistus.

Puhemies Heinäluoma  kertoi eilen TV:ssä edessä olevasta kaudesta. Heti kärkeen tulee myös ratkaistavaksi eron myöntäminen Lasse Männistölle, jos eroanomus tulee, kun hänet on valittu ministeri Rädyn sijaiseksi Helsingin kaupunginjohtajistoon. Selvää lakipykälää eikä myöskään ennakkotapausta ei ole. Männistöllä on vasta kolmen vuoden eduskuntakausi takanaan eikä sijaiseksi lähteminenkään tunnu mielekkäältä. Koko vääntö lähtee siitä, että ministeri Räty nousisi Männistön varamiehenä kansanedustajaksi. Männistön valintakin meni ilman mitään julkista hakumenettelyä. Onko niin, että se, mikä sopii Juppiterille ei sovi härälle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Puliveivaus. Lehmänkauppa. Tai käsite parinkymmenen vuoden takaa: koplaus. Viimemainittu liittyy toiseen kankaanpääläiseen, Kauko Juhantaloon ja hänen operaatioihinsa, mutta eipä niistä sen enempää.

"Selvää lakipykälää eikä myöskään ennakkotapausta ei ole." Sepä se. Kun ei ole lakia, ei voi toimia laittomasti, ja siihen saumaan Kokoomuksessa ollaan taas iskemässä. Jos Rädystä tulee kansanedustaja ja Männistöstä kaupunginjohtajiston jäsen, niin eivätkö kaikki voisi olla järjestelyyn tyytyväisiä? Win-win, kuten nykyään sanotaan!

Ai joo. "Keittiön kautta kaupunkia apulaisjohtamaan" ei ehkä näytä hyvältä ainakaan niiden mielestä, joita hommaan hakeutuminen olisi kiinnostanut. Mitäs heille sanotaan? Vaikkapa että "tää nyt meni tällä kertaa näin, mutta uusia tilaisuuksia tulee ihan varmasti, ja sä oot ens kerralla vahva kandidaatti - katellaan!"

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On hyvä, että kokoomus tekee, kuten tekee...Jospa tuo saa aikaan äänestäjien silmien avautumisia - tai ainakin siristelyä...

Toimituksen poiminnat