Anssin pajasta

Veteraanien kuntoutusrahat käytettävä kokonaan

Miljoona 652 tuhatta euroa on kunnista palautettu vuoden sotiemme veteraanien laitoskuntoutusmäärärahoja, joita vielä syksyllä kunnat voivat uudelleen hakea. On käynyt ilmi, että 34,6 miljoonan määrärahasta valtaosa on suunnattu laitoskuntoutukseen ja vielä elossa olevista 23 900 veteraanista ei enää ole koko rahan käyttäjiksi, sillä määrärahasta vain 5,6 miljoonaa on suunnattu omaan kotiin vietäviin kuntoutuspalveluihin, joiden tarve sen sijaan jatkuvasti kasvaa. Niinpä jatkossa entistä suurempi osa määrärahasta on suunnattava tähän kotikuntoutukseen.

Tämä kävi ilmi päivän veteraaniasiain neuvottelukunnan kokouksessa, jossa edelleen esitettiin kuntoutusmäärärahan säilyttämistä ennallaan, näin nämä vielä jäljellä olevat veteraanimme saisivat entistä paremmin kuntoutusapua. Ja sen he ovat todella ansainneet.

Nyt määrärahoja on entistä helpompi käyttää, kun lopultakin on saatu aikaan laki, jonka perusteella kelan tiedot olemassa olevista veteraaneista voidaan luovuttaa kunnille, jotka näin puolestaan voivat suunnata saamansa määrärahat oikeille ihmisille eikä rahoja tarvitse jättää käyttämättä, niin kuin tänä alkuvuonnakin huonoina esimerkkeinä mainittiin määrärahoja palauttaneista kunnista Oulu yli 300.000 ja Helsinki 220.000 euroa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat