Anssin pajasta

Rampa ankka

Suomen hallitus on kuin rampa ankka; pääministeri Katainen luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta kesän alussa pidettävässä puoluekokouksessa ja siten myös pääministerin paikasta. Toisen johtavan hallituspuolueen puheenjohtaja käy tiukkaa kamppailua puheenjohtajuudestaan ja on ilmoittanut mahdollisen häviönsä jälkeen luovuttavansa myös valtiovarainministerin paikkansa. En tosin usko enkä myöskään toivo hänen tappiotaan. 

 

Kaksi Kataisen puoluetoveria on pyrkimässä EU-mepeiksi. Vasemmistoliitto jätti hallituksen, eikä sitä sinne varmaan moni kaipaakaan. Vihreiden hallituksessa jatkaminen on vaikeaa, jos Fennovoiman ydinvoimala tulee hallitukseen ja eduskuntaan uudelleen päätettäväksi.

 

Mikä muu pitää viisikkoa koossa kuin vaalien pelko? Oikeastaan minkään hallituspuolueen kannatusluvut eivät ole ainakaan parantuneet edellisistä eduskuntavaalilukemista. Teot ovat myös jääneet vähäisiksi suurista elkeistä huolimatta. Opposition tuella muodostettu SoTe-uudistus on vielä sisältöä vailla. Kuntauudistus on rapautunut. Työpaikat eivät ole lupauksista huolimatta lisääntyneet, vaan korkeat työttömyysluvut ovat jatkuvasti kasvusuunnassa. Kehysriihipäätökset ovat talouden tasapainottamiseksi ja valkaantumisen taittamiseksi riittämättömiä. EU:n hulttiomaiden tukipaketeille ei ole saatu rajoituksia. Rauhan vankkumattomuuskaan maamme rajoilla ei ole enää kirkossa kuulutettu, valitettavasti!

 

Voisikin suoraan kysyä, missä ovat hallituksen teot ja onnistumiset. Taitaisi vastaus jäädä yhtä lyhyeksi kuin saksalaisten huumorikirjat tai venäläisten rauhanteot.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Oikeastaan minkään hallituspuolueen kannatusluvut eivät ole ainakaan parantuneet edellisistä eduskuntavaalilukemista."

Ei nyt ihan noinkaan, joskin virhemarginaali on huomioitava sekä hallitus- että oppositiopuolueiden kohdalla, Ylen viimeisin gallup:

KOK 20,9 %, viime EK-vaalit 20,4
Vihr 8,7 %, EK 2011 7,3 %

ja oppositiosta PS, Ylen viimeisin gallup 17,8 % / EK 2011 19,1 %

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kuinka pitkä saksalainen vitsikirja puhemiehistölle kelpaisi? Haulla löytyy ensimmäisenä tällainen 2500 vitsin 798-sivuinen teos:

Dieter F. Wackel: Das große Witzebuch - 2500 Witze zum Kaputtlachen
798 Seiten, Maße: 14,2 x 21,9 cm, Gebunden, Weltbild

Puhemiehistölle tulee kesäkuussa mielenkiintoinen valtiosääntöoikeudellinen tilanne, kun koko Kataisen hallitus eroaa ja sitten Tasavallan presidentti esittää uusia valtioneuvoston jäseniä. Mitä jos tuo ei esitäkään puolueiden mielen mukaan?

Uusi hallitus esittää hallitusohjelman tiedonantona eduskunnalle. Ne voivat myös muuttaa sitä siinä vaiheessa - ja tää on teille tiedoksi, natossa maa makaapi…

Toimituksen poiminnat