Anssin pajasta

Kauppa se on joka kannattaa

Tänään eduskunnassa keskusteltiin reilun kahden tunnin ajan pääministerin ilmoituksen pohjalta tekeillä olevasta transatlanttisesta kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta, yksinkertaisemmin vapaakauppasopimuksesta USA:n kanssa. Tärkeä hanke, joka sai kaikilta ryhmiltä vihreää valoa.

 

Jo nyt USA on Venäjän jälkeen toiseksi suurin kauppakumppanimme EU:n ulkopuolella ja vientimme on 1,6 miljardia suurempi kuin tuonti. Tällaisten maiden kanssa meidän on tosi tärkeää saada kaikki kaupan esteet poistettua ja sitä tietä lisättyä vientiämme, jota kipeästi tarvitsemme selvitäksemme nykyisestä talouslamasta jaloillemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Jos tässä "vapaakauppasopimuksessa" olisi kyse vapaasta kaupasta niin asia kiinnostaisi ilman muuta. Onko blogisti tietoinen ongelmakohdista joita tällä sumeilemattoman räikeän väärällä nimekkeellä yritetään ujuttaa niskoillemme? Se että joku on nimennyt tämän "kauppa- ja investointikumppanuussopimukseksi" tai "vapaakauppasopimukseksi", ei tee siitä sellaista. Se että eurooppalaiset edustajamme luulevat näin on sanomattoman kammottavaa. Jos taas ovat junailemassa tätä tietoisesti, en tiedä onko sellaiselle rikokselle nimekettäkään.

Toimituksen poiminnat