Anssin pajasta

Ystävällismielinen Etelä-Korea

  • Ystävällismielinen Etelä-Korea

 

Suomella on erinomaiset suhteet ja maine laajalti maapallomme valtioiden piirissä. Tämä tuli taas perjantaina selvästi näkyviin, kun puhemieshistön edustajana sain olla eduskunnassa vastaanottamassa neljän Etelä-Korean parlamentin edustajaa ja keskustelemassa maittemme välisestä kanssakäymisestä

 

Suomen vierailulle olivat saapuneet delegaation johtajana Illinoisin yliopistossa väitellyt  Hee Soo Chung konservatiivipuolueesta, suurimman hallituspuolueen demokraattien edustajat Won-shik Woo ja Youg Hwan Kim sekä Il Ho Yoo myös konservatiivipuolueesta. Mukana oli myös Etelä-Korean Suomen suurlähettiläs.

 

Etelä-Korean parlamentissa on edustettuna neljä puoluetta. Ensi kertaa presidenttinä on nainen. Hallituksen 17 ministeristä vain yksi on nainen. Sikäli poliittinen tilanne on eriskummallinen, että suhteet suurimpiin kauppakumppaneihin Kiinaan ja Japaniin ovat kireät, mutta samoin parlamentin sisällä on niin kiivasta väittelyä, että vaivoin saatiin vuoden 2014 budjetti hyväksyttyä.

 

Erityisen mielenkiintomme kohteena on tietysti STX-telakka, joka on vieraittemme mukaan selvitystilassa, mutta he toivoivat sen pääsevän takaisin jaloilleen ja tulevan taas vahvaksi yritykseksi. Samsung ja Hyundai ovat koko maailmassa tunnettuja merkkejä. Suomen Olkiluoto 4-hankkeen  kilpailutusvaiheessa on mukana myös korealainen Hydro & Nucler Power. Maa on maailman 12:nneksi suurin talous. Aasiassa se on maamme kolmanneksi tärkein kauppakumppani, niinpä vientimme nousi viime vuonna 20 %, 800 miljoonaan euroon. Suomalaisyrityksiä toimii siellä 40-50 ja kaikkiaan noin 200 yritystämme on edustettuna maassa.

 

Vieraillemme on tärkeää molempien Koreoiden yhdentyminen ja he toivoivatkin myös meidän apuamme YK:n puitteissa. Kakkihan tiedämme Pohjois-Korean kansalaisten hädänalaisen aseman ja maan hallitsijan diktaattorimaisen käyttäytymisen.

 

Mitä sitten tulee Etelä-Koreassa vallitsevaan ainutlaatuisen myönteiseen Suomi-kuvaan, se perustuu korkeatasoiseen osaamiseemme ja koulutukseemme, tasa-arvoon, puhtaaseen luontoon sekä vähäiseen korruptioon. Tästä on hyvä lähteä maittemme välisten suhteiden kehittämisessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mitä sitten tulee Ppohjois-Koreassa vallitsevaan ainutlaatuisen myönteiseen Suomi-kuvaan, se perustuu korkeatasoiseen osaamiseemme ja koulutukseemme, tasa-arvoon, puhtaaseen luontoon sekä vähäiseen korruptioon. Tästä on hyvä lähteä maittemme välisten suhteiden kehittämisessä."

Tarkoitatko ylläolevassa tosiaankin Pohjois-Koreaa vai Etelä-Koreaa, jota blogisi lähinnä käsitteli?

Mielenkiintoinen kirjoitus sinänsä!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Taisivat mennä puurot ja vellit sekaisin? ;D Mistä tietäisimme mitä Pohjois-Koreassa Suomesta ajatellaan. Onko tärkeää se mitä maastamme ajatellaan siellä?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomeen on jo pesiytynyt vahva korruptio joka näkyy parhaimmin tuulivoimaloiden rakentamisessa yhteiskunnan varoilla ylläpidettäviksi ja voittoja tuottaviksi rahasyöpöiksi. Sähköä ne tuottaa naurettavan vähän annettuun rahamäärään ja haittoihin verrattuna.
Tuulivoimamyönteiset ja tuulivoimalat ei kohtaa, tämä on paha epäkohta.
Helsinkin ympärillä on 100km säteellä alue ilman tuulivoimalaa, ja siellä on kuluttajat + muu infra ja kuluttajatkin lähellä.
- Politiikoilta on kielletty ottamasta kantaa tuulivoimaloiden rakentamiseen, eikö tämä ole korruption suosimista.
- Tuulivoiman pimeä puoli halutaan pitää pois otsikoista.

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Tietysti pitää koko ajan olla ystävällismielinen Etelä-Korea

Toimituksen poiminnat