Anssin pajasta

Uutisia ydinvoiman taholta

Fennovoiman ydinvoimala on niin muuttunut omistajapohjansa ja kokonsakin johdosta, että sen alkuperäinen lupa ei enää ole ajankohtainen. Uusi lupapäätös ollaan tuomassa eduskunnan päätetäväksi. Näin päästään ratkaisemaan tämän jatkuvasti kuolemanvaarallisen, kalliin ja yhä enemmän vanhanaikaiseksi tulevan voimalahankkeen tarpeellisuutta semminkin, kun jo kahden muun uuden ydinvoimalan rakentamisluvat ovat voimassa ja energiatarvetta pitäisi kattaa uusiutuvilla energioilla, etenkin bioenergialla, jota Suomessa kyllä riittää, kunhan toimeen  tartutaan.

LNG-terminaali ollaan saamassa Poriin, se on melkoinen piristysruiske Satakuntaan. Saamme tämän nestemäisen kaasun energialähteeksi länsirannikolle, kun kaasuputki tulee vain Tampereen seudulle.

Näin tämä piristää aluemme energiaa käyttävää teollisuutta ja on tietysti myös tärkeää puhtaana energiana rikkidioksiidi-direktiivin ahdistamalle laivaliikenteelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olisi hyvä saada hieman enemmän analyysiä Suomen energiatarpeen tyydyttämisestä. Nyt Venäjältä ostamme aikamoisen osan energiatarpeestamme maakaasun ja siellä tuotetun atomivoimaloiden sähkön muodossa. Lisäksi ostamme sieltä öljyä ja kivihiiltä. No Suomella menee hyvin vai meneekö?

Venäjä voi herra paratkoon koska vain tehdä saman tempun meille kuin Ukrainalle ja Valko-Venäjälle, että rajan sillä puolen on jotain teknisiä ongelmia. Ne aiheuttavat sitten sen, että maakaasua eikä atomivoimaloiden tuottamaa sähköä virtaa rajan yli länteen. Aika kylmä tulee monille ja tehtaita täytyy panna jäähylle.

Uusi atomivoimala tuottaa sähköä aika pitkään ilman mitään täydennyksiä. Siinä myös sen etu.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Naapurissa on jo pari ohjusta kohdistettu siihenkin atomivoimalaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Uudet ydinvoimalat ovat realismia jota energiamarkkinoilla nyt tarvitaan.
Rikkidirektiivi aiheuttaa teollisuudelle vuosittain 400 - 600 milj. euron vuosittaisen lisän.
LNG kaasun käyttö aiheuttaa ongelmia varastoinnissa, käsittelyssä, siinä on alhaisempi energiasisältö / tilavuus, huonompi hyötysuhde poltettaessa, jne..
Suomi intoilemalla direktiivien käyttöön ottamisessa ajaa oman teollisuutensa alas ja pois maasta. Nyt jo laivat käyvät bunkraamassa halvempaa poltto-öljyä Venäjällä että pystyisivät taloudellisesti toimimaan.
Laivojen muutostyö uusien direktiivien mukaisiksi ei kannata, ja ne liputetaan pois Suomesta.
Telakat on ajettu alas ja uudet hitaammin kulkevat LNG tekniikkaa käyttävät laivat on ostettava jostain..
No, puuta meillä kasvaa, purjelaivojen aikakausi taitaa olla seurauksena näiden poliittisten päätöksien seurauksena.

Toimituksen poiminnat