Anssin pajasta

Valtaryhmittymä taas vastahankaan

Kankaanpään kaupunginvaltuustossa äänestettiin kahdesta asiasta, ja sama synkkä rintama (kepu, kokoomus, demarit ja kd) oli molemmissa perussuomalaisten ja vihreiden ehdotuksia vastaan, kuten valtuustokauden alussa luottamuspaikkoja jaettaessakin. Mikään ei ole ajan kuluessa muuttunut. Vasemmistoliitto tosin oli toisessa äänestyksessä meidän mukanamme.

 

Äänin 23-12 lopettiin kylmästi Hapuan kyläkoulu mukamas säästöjen aikaansaamiseksi, vaikka selvästi osoitimme, ettei mitään kustannuskevennyksiä synny, näin saadaan vain yhden opettajan virka lopetettua. Nyt Hapualla toimii kolme opettajaa, mutta kaksi heistä luetaan dysfasiaoppilaiden parissa työskenteleviksi. Sen sijaan kustannuksia syntyy koulukyydityksistä, joita Hapualla ei nyt ole lainkaan. Omassa koulussa olevat 15 hapualaista eivät ole tarvinneet kyyditystä ja 12:ta keskustassa käyvää kuljettavat omat vanhemmat. Nyt nämä kaikki 27 tulevat kyyditysten piiriin ja taksiralli alkaa monta kertaa päivässä ja koulupäivä ja matka pitenee ainakin näiden 15:n hapualaisen osalta.

 

Koulun oppilaiden kokonaismäärä on 33, sillä dysfasiaoppilaita on nyt 18. He ovat saaneet käydä Hapualla jo vuosikausia, koska kouluympäristö on monin verroin turvallisempi kuin keskustassa olevat suurkoulut. Jokainenhan ymmärtää pienkoulun edut, koska se antaa yksilöllisemmän opetuksen ja näin heikompikin oppilas pysyy paremmin mukana. Keskustan kouluista kerrottiin juuri päivän lehdessä, miten jopa poliisit on jouduttu kutsumaan useasti koululle kurinpidollisten ongelmien vuoksi.

 

Lisäksi on muistettava keskustan ala-asteen koulun remontin alkavan pariksi vuodeksi, jona aikana osalle oppilata tarvitaan korvaavia tiloja ja näitä olisi saatavissa myös Hapuan koululta. Mutta mikään ei auttanut. Hapuan koulun puolesta äänestivät 9 perussuomalaista, 2 vasemmistoliitolaista ja vihreä Irmeli Elomaa.

 

Lähes samoin äänin eli 20 vastaan, 2 tyhjää, 11 puolesta teknisen lautakunnan puheenjohtajan - joka on  myös keskustapuolueen ryhmänjohtaja - menettelyä ei äänestetty valtuuston asettaman tutkintalautakunnan alaiseksi. Tämä kymmenen valtuutetun, 9 perussuomalaisen ja vihreän allekirjoittama kirjelmä meni kuitenkin vielä kaupunginhallituksen jatkokäsittelyyn

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat