Anssin pajasta

Jäinen, mutta lämmin vastaanotto ministerille

Kankaanpään Taidekoululla oli maanantaina arvovieras, kaikkien koulujemme ylin päättäjä, opetusministeri Krista Kiuru, joka on itsekin täältä Satakunnasta, Porista. Halauksia riittikin tuttujen kesken mennen ja tullen, vaikka alkuvastaanotto olikin "jäinen". Taidekoulun edustalla oli näet menossa jääveistosten tekeminen, koska tavanomaiseen lumiveistoon ei löydy materiaalia sateen keskellä.

 

Krista pystyykin ministerinä hyvin pitämään omiensa puolta. Niinpä Taidekoulukaan ei kärsinyt ministerivaihdoksesta. Edellinenkin opetusministeri, Jukka Gustafsson Tampereelta, vieraili Taidekoululla ja lupasi Taidekoulun säilyvän ainakin niin kauan kuin hän on ministerinä. Toivoin silloin, että hän voisi olla vielä seuraavankin hallituksen opetusministerinä. No, nyt pitää toivoa samaa Kristalle. Muutenkin saisivat riittää opetusalaa kuristavat säästöt, vaikka kestävyysvajeessa elämmekin.

 

Kaupungin puolesta ministeri Kristalle annettiin muistio keskustan koulun remontista, jättäjänä oli Kauko Juhantalo. Hän tosin joutui sanomaan, että taisi alkaa huonosti, kun aloitteen alussa luki keskustan, olisi tainnut kalahtaa paremmalta, jos alkuun olisi laitettu sdp:n aloite. Leikki sijansa saakoon, tunnelma oli muutenkin todella välitön ja niin ollen rohkaiseva. Homekolujen korjaamiseen onkin olemassa uusi lisämääräraha, mutta kouluja on anojien rivissä melkoinen määrä, yli kolmesataa. Tarve on siis huutava ja se kuvastaa vain nykyisten viimevuosikymmenten rakentamisen tasoa. Surkeaa!

 

Miten selviämme näiden ala-arvoisten rakennusten kanssa. Meilläkin Kankaanpäässä on jo korjattu koulukeskusta, vuoroaan odottavat entinen kauppaoppilaitos, entinen synnytyssairaala, seurakuntakeskus ja uimahalli. Terveyskeskuksessakin väittävät ainakin virastojen puolella olevan kosteusvaurioita. Mitä vanhempi rakennus, sitä varmemmin se välttää nämä home- ja kosteusongelmat, josa hyvänä esimerkkinä yli satakuusikymmentä vuotta vanha kirkko.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Jäinen, mutta lämmin"

Onpa siinä mielenkiintoinen otsikon sanavalinta varapuhemies Joutsenlahdelta. (Ps)

Mikähän sen syvin sisältö mahtaa olla?

No, se on tietyllä tavalla runollinen, ja varmaankin tarkkaan harkittu.
Pisti vaan silmään.

Toimituksen poiminnat