Anssin pajasta

Tasapuolisuutta kyselytunnilla

Torstain kyselytunnilla Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja puuttui pääministerin asettaman Hetermäen ryhmän raporttiin finanssipoliittisista valinnoista ja talouden sopeuttamisesta.

Mitä mieltä hallitus on, sopeutetaanko julkisuuteen tullutta 3 miljardin pakettia tämän hallituksen aikana vai jaksotetaanko sitä useammalle vuodelle?

Pääministeri on näissä merkeissä kutsunut oppositiota neuvonpitoon. Valtionvarainministeri Urpilaisen mielestä perussuomalaisten vastaukset neuvottelusta olivat myönteiset päinvastoin kuin keskustan. Brysselistä tavoitettu pääministeri sen sijaan kyselytunnin keskusteluista tietämättömänä tiuskaisi, että jos Soini ei ole valmis neuvottelupöytään, niin ei sille sitten mitään mahda.

Pääministerin poissaollessa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen oli melkoisessa helteessä joutuessaan vastaamaan opposition kysymyksiin peräti 16 kertaa. Perussuomalaiset saivat kysyä 7 ja keskusta 6 kertaa. Kyselytuntihan on nimenomaan tarkoitettu opposition esiintymisareenaksi. Kokoomuksella oli 4 ja sosialidemokraateilla 3 kysymystä, rkp, vasenmistoliitto, vihreät ja kd saivat tyytyä kukin yhteen kysymykseen. Oppositio 13, hallitus 11 kysymystä.

Toisissa kysymyksissä pääsivät muutkin ministerit vastaamaan, neljään vastaukseen pääsi Paula Risikko, kahteen Krista Kiuru ja yhteen Arhinmäki, Koskinen, Stubb ja Viitanen.

 

Kyselytunnit ovat hyvin suosittuja suoran televisioinnin johdosta ja niillä on 200.000 - 300.00 katsojaa joka viikko.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Opposition ei ole syytä osallistua hallituksen selänpesijäisiin:

http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tosiasiassa käpykaartista ei olisi edes hyötyä isänmaan asialla olemisesta.

Pysykää kaikessa rauhassa vaan takavasemmalla,... anteeksi, takaoikealla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, käpykaartilaisina varmaan osa persuista piilottautisivat yhä syvemmälle pimeään metsään, onneksi siinäkin joukossa on jollakin järkeä, ainakin "ryhmyrin" Jari Linströmin ymmärsin kannattavan jaksotusta, kuten kaikkien jotka haluavat tämän maan etua ajatella. Ryhmäjohtaja Tiilikainen (kesk) joka kyselytunnilla kävi, tapansa mukaan, ylikierroksilla, yön yli nukuttuaan tuli toisiin ajatuksiin ja ymmärsi velkakiereen katkaisun yhteiseksi tavoitteksi, onhan se kaikkien meidän suomalaisten etu.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kommentti täysin väärään paikkaan.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Mielenkiintoisia letkautuksia, joita ei ole ajateltu lopuun saakka, jos puhutaan käpykaartilaisista, nehän oli vasemmistolaisia enimmäkseen.
Miten opposition pitäisi alkaa kannattaa hallituksen Suomea tuhoavaa/velkaannuttavaa politiikkaa, sehän on vähän samaa, kuin siirtyä kansaa kurjistavaan leiriin? Jos näin oppositio tekisi, alkaisi ilkunta, ovat niin valtakiimaisia ja madia laittaisi koko hallituksen politiikan opposition syyksi?
Jos viimesodan aikaista termiä vielä revitellään, käpykaarti oli toki parempi vaihtoento kuin siirtyä vastapuolelle(tarkoittaisiko nyt tukemaan hallitusta).

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hallitushan juuri pyytää oppositiota mukaan katkaisemaan velkaantumisen. Velkaantuminen alkoi juuri nyt oppositiossa olevan kepun johtamalla porvarihallituskaudella.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Urpilainen on ottanut 30 mrd. velkaa. Ei siinä Kepua tai PS:a ole tarvittu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juu, kyllä. mutta kerro Jarmo Nahkamäki mikä olisi maan tialnne juuri nyt, jos velkaa ei olisi otettu.

Oletan, että eläkkeestäsi olisi leikattu leijonanosa, ja hintakehityksessä ei olisi tapahtunut alenemaa.

Mutta, oma arviosi.
Tottakai rovastin arvio olisi arvokas.

Seppo Lepander Vastaus kommenttiin #9

Typerä kysymys, koska kukaan ei voi sitä tietää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuosta valtion velan otosta, siis lisääntymisestä, on ensinnäkin 2009 - 2010 ja 2010 - 2011 vastuussa Vanhasen II ja Kiviniemen hallitukset (kesk), joissa valtionvarainministerinä oli rahan käytöstä vastuullinen Katainen(kok). Vuodesta 2011 alkaen Kataisen hallitus ja valtionvarainministerinä Urpilainen.
Vuoden 2008 lopussa Suomi oli käytännössä lähes velaton kunnes 2009 otettiin heti lisää velkaa 10,204,000,000 euroa, 2010 taas lisää 13,065,000,000 e, vuonna 2011 jälleen lisää 8,071,000,000 e, vuonna 2012 taas lisää 7,351,000,000 e ja vuonna 2013 jälleen 9,226,232,000 euroa.

Hallitus on käyttänyt jokseenkin holtittomasti Kataisen aikana lainarahaa 2009 - 2013. Ei ole oltu kipeitä eikä sairaita tuolloin, mutta nyt huudetaan jo "sivullisia" mukaan keksimään keinoja. Yhtä leväperäisiä ovat siis olleet kaikki hallituspuolueet em. aikana. Kuitenkin suurten puolueiden vastuu on suurempi, joten keskusta, kokoomus ja SDP ovat vastuullisia selvittämään soppansa. Aikaa on kyllä ollut, mutta kiinnostuksen kohde on ollut muualla kuin kotimaassa, jopa rahanjaon kohteena (EVM 1,42 mrd e v. 2012).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hallitushan juuri pyytää oppositiota mukaan katkaisemaan velkaantumisen."

Antoiko hallitus oppositiolle valtuudet lakimuutoksiin?

Käyttäjän PenttiHotti kuva
Pentti Hotti

Hallitus on parlamenntaarisessa vastuussa Suomen taloudesta, sitä ei voi siirtää kenellekään. Hallitus vastaa lainanotosta ja budjettivallasta. Nykyinen kutsu on poliittinen teatteriesitys, jolla yritetään kertoa kansalle että hallitus haluaa kuulla oppositio puolueita, vaikka se todellisuudessa haluaa ainoastaan tukea omalle politiikalleen.

James Hirvisaari

Mielestäni kansalaisten pitää saada tietää, että kyseessä on PUHEMIEHEN kyselytunti. Kysymyksethän pitää lähettää puhemiehelle etukäteen, ja puhemies sitten valitsee, mistä keskustellaan. Toki suurimpien puolueiden kysymykset saavat aina tilaa.

Tuore kyselytuntien uudistus on hyvä juttu. Valitettavasti silloinkin kysymykset on lähetettävä etukäteen, joten mielenkiinto niistäkin kaikkoaa.

Minä en pidä sananvapauden rajoittamisesta.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

MIkä *käytännössä* pakottaa esittämään etukäteen annetun kysymyksen?

Seppo Lepander

Ehkä puhemies estää kysymyksen esittämisen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #17

Kuten kysymyksessäni sanoin, miten? Eihän puhemies voi etukäteen tietää, mitä kysyjä kysyy, jos kysyjä ei kysy, mitä on ilmoittanut kysyvänsä.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Olen luullut että suomalaiseen demokratiaan kuuluu hallitus ja oppositio.
Täällä joku ilmeisen tietävä väittää että myös käpykaartilla olisi tässä joku rooli?

markku palonen

Hallitus, edellinen ja nykyinen on vain kasvattanut virkamieskuntaa.Veroja on tasaisesti korotettu vuosikaupalla mutta leikkuria ei ole näkynyt.
Hallitus on kuin lehmä, jonka pötsi suurenee kaasun takia ja eläinlääkäriä ei pyydetä pistämään kylkeen reikää, vaan annetaan lehmän kaatua ja repeytyä.
Kaikki syy tuntuu vain olevan persujen,vaikka siitä varoiteltiin ennen edellisiä eduskuntavaaleja.
Olen ylpeä ja haluan kiittää kaikkia viisaita Suomen hallituksessa,sillä meillähän kaikilla tuntuu menevän lujaa.

Toimituksen poiminnat