Anssin pajasta

Yhteisvastuukeräyksen tunnelmia

Täytyy kiittää ylivoimaisen enemmistön myönteistä suhtautumista Yhteisvastuukeräykseen kaupan ovella. Sain samalla jutella monen tutun kanssa, vaihtaa tervehdyksiä, tavata entisiäkin kankaanpääläisiä, jopa paluumuuttajia ja rahaa kilahti lippaaseen, myös kahisevaa. Kaksituntinen keräysvuoro ei käynyt lainkaan pitkäksi. Kanta-kankaanpääläisenä minulla on se etulyöntiasema, että tunnen pitkältä ajalta paljon paikkakuntalaisia.

Oli vähän samat tunnelmat kuin kesällä torilla, jossa myös saa nähdä paljon tuttuja, joita muuten ei juuri tulisi tavattua. Meidän ihmisten välinen vuorovaikutus on kaikella tavalla tärkeää. Tavataan ihmisiä ja ainakin tevehditään. Hymyilläkin voi, niin päivä tuntuu paremmalta.

 

---

 

Tämänvuotisella yhteisvastuukeräyksellä pyritään edistämään saattohoidon saatavuutta kaikkialle maahamme. Keräyksen tuotolla on tarkoitus luoda kattava valtakunnallinen saattohoidon osaamisverkosto. Hyvä kuolema on yhtä tärkeää kuin hyvä elämä. Suomessa saattohoitoa tarvitsee vuosittain noin 15 000 parantumattomasti sairasta ihmistä. Vain muutamalla paikkakunnalla on saattohoitokoteja, joten tarpeen on koulutuksen järjestäminen ja saattohoidon tukiverkoston luominen ammattihenkilöstön ja potilaiden välille.

Keräyksestä toinen puoli ohjataan perinteisesti ulkomaiseen kohteeseen, joka tällä kertaa on löydetty Guatemalasta ja osoitetaan maija-alkuperäiskansan parissa tehtävään ihmisoikeustyöhön Kirkon Ulkomaanavun välityksellä.

Suomalaiset ovat perinteisesti suhtautuneet Yhteisvastuukeräykseen myönteisesti, koska tiedetään avun varma perillemeno kirkon järjestämänä jakeräyksellä on vuosikymmeniset perinteet. Itsekin olen saanut viime vuosian olla kerääjänä marketin ovella ja suhtautuminen on aina ollut todella kiitettävää.

Antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi, kuollessaan nousee iankaikkiseen Elämään kirjoittaa jo Pyhä Franciskus Assisilainenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikkoToivo kuva
Mikko Toivo

"Keräyksestä toinen puoli ohjataan perinteisesti ulkomaiseen kohteeseen, joka tällä kertaa on löydetty Guatemalasta ja osoitetaan maija-alkuperäiskansan parissa tehtävään ihmisoikeustyöhön Kirkon Ulkomaanavun välityksellä."

Toinen puoli?

Toinen PUOLI?

www.yhteisvastuu.fi:
"60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön."

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Hienosäätöä, mutta kiitos tarkennuksesta. YLI puolet olisin voinut kirjoittaa paremmin.

Toimituksen poiminnat