Anssin pajasta

Lentävä liikkeellelähtö

 

Nyt on tultu taas kotiin kolmen päivän puoluekokousreissulta Joensuun kesähelteestä. Kokouksessakin riitti hellettä ja äänestyksiä uudella sähköisellä tekniikalla. Aika hyviä tuloksiakin syntyi, vaikka nyt sunnuntain uutisissa löydettiin uutisankan poikasta uuden ja näin ollen melko vihreän puoluesihteerin lausunnosta Eurosta luopumisesta. Hän sanoi olevansa siihen valmis, mutta tietysti puoluehallitus määrittelee tässäkin asiassa päätöksen. Hän ei siis heti eikä ehdoin tahdoin ole luopumassa eurosta, kuten asia haluttiin uutisoida. Näin saatiin uutisella näennäisesti ristiriittaa puoluejohdon välille. Puolueemme ja Timo Soinin kantahan on, ettemme ole sitoutuneita euroon ja siitä voidaan luopua, mutta tällä hetkellä se ei vielä ole ajankohtaista. Tärkeintä on kuitenkin, että olemme suomalaisia ja päätämme itse asioistamme.

 

Mediassa yritetään näin lietsoa vaikutelmaa, että puolueen puheenjohtaja ja uusi puoluesihteeri olisivat eri linjoilla. Heti alkumetreillä  Riikka Slunga-Poutsalo sai tuntea, mitä on joutua antamaan lausuntoja suoralta kädeltä mikrofoni suuhun työnnettynä. Siinä sietää olla varuillaan, ettei pudottele sammakoita, joita sitten joutuu korjailemaan. Joskustaas täytyy ajatella, mitä sanoo, ettei sano, mitä ajattelee. Riikkakaan ei ole enää yksityishenkilö eikä voi puhua mitä sylki suuhun tuo, vaan hänen on aina ajateltava puolueen linjaa ja etua!

 

Toivotaan Riikalle menestystä vaativassa tehtävässään, onhan hänellä hyvänä aisaparina puheenjohtaja Timo! Kuten myös valittu varapuhemeiskolmikko Jussi Niinistö, Hanna Mäntylä ja Juho Eerola, jotka kaikki ovat kansanedustajia ja omaavat jo melkoista  kokemusta politiikan vaikean saran kyntämisestä.

 

Kaiken kaikkiaan Joensuun puoluekokous oli rakentava, voimakkaasti eteenpäin suuntautuva ja uutta uskoa suuntaava niin ensi toukokuun EU-vaaleihin kuin myös sitten vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Palataan seuraavassa blogikirjoituksessa Timon hienoon ja mielestänivähän hänen oman tahtonsa vastaiseenkin ratkaisuun  luopua EU-ehdokkuudesta puolueemme hyväksi. Hieno mies kaiken kaikkiaan, emme edeltäkäsin edes jaksaneet uskoa Timon päätyvän näin hienoon päätökseen. KIITOS TIMO!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Eiköhän täältä tule lisää porukkaa seuraavalle kertaa. :)
Pannaan Jyrki ja Jutta kokeeseen. Meidän maa ei ole myytävänä.

Tsemppiä kaikille valituille, täyttäkää suuri tehtävänne enemistön mukaan.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

"Puolueemme ja Timo Soinin kantahan on...". Onko noilla teoriassa edes mahdollisuus olla jotain muuta? Muutenkin kirjoitus vaikutti samanlaiselta henkilöpalvonnalta kuin edesmenneen, historiassa vaikuttaneen valtionpäämiehen varamiehen puheet viime vuosisadalla.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ootko Jukka itse koskaan ollu vastustamassa Suomen myyntiä?
Vai käykö sulle kaikki se mitä nyky ja edelliset hallitukset on tehneet?

Toimituksen poiminnat