Anssin pajasta

Onko Hesari kääntänyt kelkkansa

Juhannuksen alla hesari räväytti ilmoille gallututkimuksen tuloksen hallituksen suosion romahtamisesta alimmilleen. Joulukuisesta tuloksesta melko huonon tai erittäin huonon arvion antaneiden määrä nousi 15 % ollen yhteensä 35 %. Perussuomalaisten osuudet ovat pysytelleet hyvin samalla tasolla, hyvän tai melko hyvän arvostelun meille antaa 24 %. "Ei hyvä eikä huono" -arvion antaa 30 % eli vain alle puolet pitävät puolueemme toimintaa huonona. Hyvä tulos, vaikka meihin suhtaudutaan muihin puolueisiin verrattuna kaikkein kriittisimmin ja ennakkoluuloisimmin räväköiden kannanottojemme johdosta. Timo Soinikin kommenoti tulosta sanomalla, että meillä on niin kovan profiili, että se tuo meille kovaa kannatusta mutta myös ankaraa vastustusta. Ja tämä näkyy!

 

Samassa Helsingin Sanomien numerossa on koko sivun juttu varakansanedustajastamme Erkki Havansista, oikeustieteen emeritusprofessorista. Hän toimi eduskuntaryhmämme lainopillisena neuvonantajanakin,  mutta halusi päästä enemmän vapaalle ja matkustelemaan myös vaimonsa jäätyä eläkkeelle. Havansi oli myös viime  EU-vaaleissa ehdokkaanamme. Jos seuraavissa EU-vaaleissa valitaan joku seitsemästä Uudenmaan kansanedustajastamme mepiksi, nousee Havansi kansanedustajaksi. EU:n liittovaltiokehitys arveluttaa häntä ja maahanmuuttopolitiikasta pitää hänen mielestään voida käydä avointa keskustelua. Siitäkin huolimatta, että hänellä on miniä Thaimaasta ja vävy Sambiasta.

 

Tunnettu politiikan toimittaja Unto Hämäläinen pohtii kirjoituksessaan "Yhden miehen puolue" Timo Soinin ratkaisua EU-vaaliehdokkuuden suhteen ja kertoo saamastaan palautteesta koskien hänen ehdotustaan, että perussuomaiset pitäisi ottaa seuraavaan hallitukseen. Lunta tupaan tuli näin kesähelteilläkin js ihme kyllä perussuomalaisilta itseltään. Tietysti odotetusti myös puolueen vastustajilta. Perussuomalaiset antoivat palautetta siitä, että hallituspuheilla yritettäisiin muka hajoittaa puoluetta. Mielenkiintoista pohdiskelua kaiken kaikkiaan tämä Unto Hämäläisen kolumni!

 

Samana päivän lehdessä käsitellään myös perussuomalaisten eurokantaa kolmen palstan otsakkeella "Perusuomalaisten eurokanta jää toistaiseksi auki". Emme ole kuitenkaan sitoutuneet euroon  mitenkään, mikä käy julki myös Timo Soinin viime viikolla pitämästä ryhmäpuheevuorosta hallituksen antaman EU-selonteon johdosta.

 

Muut lehdet -osastossa on lainattu sekä Karjalaista että Savon Sanomia, joiden yhteinen viesti kertoo, että kuntauudistus uhkaa kaatua vaaleihin, kun yhtynyt oppositio suosittelee nyt asian tiimoilta aikalisää ja valmistelun aloittamista parlamentaariselta pohjalta. Nythän hallitus sanelee yksipuolisesti  kunnille lähes pakonomaisesti askelmerkit.

 

Paljon puhetta aiheuttanut koko etusivun ilmoituksemme lienee madaltanut julkaisukynnystä myös meidän kannanotoillemme tässä valtakunnan pääsanomalehdessä. Vai onko vain sattumaa, että tässä numerossa olemme päässeet näin näyttävästi julkisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Konsernin johtopaikoilla väki on vaihtunut tiuhaan viimeisen vuoden aikana. Toivottavasti uusi johto saa seisovan veden liikkeelle.

Toimitusten rakenne on yksipuolinen, ehkäpä jopa puolet on jonkin sortin vihreitä. Lisäksi toimittajien asenne ympäröivään yhteiskuntaan on hyvin minä keskeistä.

Äskettäin julkistettiin tutkimus, joka selvitti kansalaisten luottamusta erilaisia ammattiryhmiä kohtaan. Kaikkein vähiten luotettiin mediaan ja eniten poliisiin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tehdäänpä pieni piipahdus todellisuuteen: http://yle.fi/uutiset/sunnuntaisuomalainen_vihreat... Kyselyssä, johon vastasi 285 toimittajaa, 26 prosenttia ilmoitti edellisissä vaaleissa äänestäneensä vihreitä. Tossavainen pyöristää tämän "jopa puoleksi".

Onko tosiaan niin, että jos äänestää vihreitä, muuttuu samalla kyvyttömäksi tekemään asiallista journalismia? Jos näin on, mitä puolueita saa äänestää menettämättä ammattitaitoaan?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Yks etusivu voi muuttaa kaiken. :)

Nyt tuli todettua miten rahalla on ollu vaikutusta.
Vai? Noh. Hmm.

Reijo Tossavainen

Ei yhdellä etusivulla ole Hesarille juuri minkäänlaista merkitystä.

Sen sijaan toivon, että uudistunut johto ymmärtää tehtävänsä eri tavalla kuin edeltäjänsä. Siis sen, että median tehtävänä ei ole yhdensorttinen maailmanparantaminen, vaan neutraali ja objektiivinen tiedonvälitys.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Se oli zoukki Reijo. Sopi vain näppäimmistölleni niin sopivasti.

Emmehän oikeasti tarvi muuta kuin vain oikeudenmukaisen ja puolueettoman lehdistön.

Toimituksen poiminnat