Anssin pajasta

Valtiovarainministeriötä hiillostetaan

Ylimääräisessä ryhmäkokouksessa Timo Soini antoi lisäselvitystä sunnuntaisen koko etusivun ilmoituksestamme Helsingin Sanomissa. Näyttää olevan hätää monella taholla, niin valtiovarainministeriössä kuin hallituksessakin.

 

Jatkuvasti väitetään 900 000 miljoonan vakuuksien olevan olemassa, mutta näin ei todellakaan ole. Kreikan valtion kanssa ei ole mitään vakuussopimusta, Kreikan pankkien kanssa solmitut johdannaissopimukset eivät ole vakuuksia vaan tuottojenvaihtosopimuksia, jotka kaiken lisäksi ovat sulkutilillä, jonne päsevät tarkistamaan vain hallitus ja Kreikan pankin, me muut joudumme olemaan täysin teitämättömiä niistä, joten niistä voidaan puhua mitä tahansa meille tietämättömille.

 

Esiintuloamme on väitetty galluptulosten laskun siivittämäksi. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen, koko kevään gallupit näyttivät kuitenkin nousua ja lehden ilmoitus oli jätetty jo samana päivänä kuin viimeinen ensimmäisen kerran laskua näyttänyt gallup-tulos julkaistiin. Samoin kun ilmoitus oli jätetty Hesariin torstaina, niin ihme ja kumma, perjantain lehdessä oli sivun juttu olemattomista vakuuksista.

 

Ei myöskään ilmoituksen hinta olekaan niin suuri kuin on arveltu, mutta sekin on täytynyt ilmoittaa, kun ihmetellään, miten näin kallis ilmoitus on tehty. Se on 35 000 euroa, ei siis 50 000 kuten oli luultu, koska siinä on mainostoimistoalennus ja yhteiskunnallisen ilmoituksen alennus, koska se ei ole vaali-ilmoitus, esimerkiksi siinä ei ainoatakaan vaali-sanaa.

 

Salailupäätöksen purkaminen oli suuri voitto meille Perussuomalaisille, kun oikeuskansleri purki päätöksen Pirkko Ruohonen-Lernerin ja lakimiehemme Erkki Havansin kantelun johdosta Tänään Helsingin Sanomat kirjoittaa epäilystä, että salailupäätöksen isänä olisi valtiovarainministeriön tilaaman ulkopuolisen lakiasiaintoimiston kädenjälki. Otsakkeena on: VM ulkoisti julkista valtaa.

 

Päivän Iltasanoma puolestaan kirjoittaa aukeaman artikkelissa Suomen jäävän ilman vakuusrahoja Espanjan lainoissa, koska sopimuksessa on miina, joka lauetessaan jättäisi Suomen ilman vakuuksia. Eilinen Iltalehti on koonnut viisi kappaletta vakuussopan keskeisiä kummallisuuksia.

 

Ja kaiken kaikkiaan on muistettava, että parhaassakin tapauksessa vakuudet ja vastavat kattavat vain osan lainoista ja takuista, joiden määrääkään ei kukaan tiedä, on esitetty 50-70 miljardiin nousevia lukuja.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Harri Räsänen

Kamalaa jankutusta lillukanvarsista. Sanakikkailua vakuuksien nimestä ja maksetun ilmoituksen hinnasta. Vieläkö tämä jotakuta kiinnostaa?

Persuille tuntuu olevan kovin vaikea niellä Korkmanin ja Puttosen tylyt tuomiot. Paniikkiko teillä siellä jo on?

Voisitte jo hissukseen ruveta kertomaan, mitä haluatte eurolle tehtävän.
Mikä on Persujen vaihtoehto?

Kimmo Ålander

Kamalaa jankutusta lillukanvarsista. Sanakikkailua vakuuksien nimestä ja maksetun ilmoituksen hinnasta. Vieläkö tämä jotakuta kiinnostaa?

Sanakikkailuahan on harrastanut Jutta & kumpp., joiden retoriikkaan ovat kuuluneet vakuuudet, vakuutukset ja takuutukset. Siitä, millaisen turvan ne tarjoavat suomalaisten veronmaksajien rahoille, ollaankin oltu kokolailla vaiti.

Paavo Kymäläinen

Persuista en tiedä mitään. Olen vapaa suomalainen. Haluan että Suomi noudattaa EUn perussopimusta, jossa KIELLETÄÄN toisten valtioiden .....................
Mikä tässä on vaikeaa?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eikös se Hetemäki turissu jotain sellaista, että Suomella on oikeus vaatia sopimusten ja vakuuksien noudattamista?? Ja, ja, Soini ja perussuomalaiset ovat tietääkseni aina vaatineet sopimusten noudattamista, vai?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, Seppo, kumpikin vain puhuu eri sopimuksista. Hetemäki puhuu vakuussopparista ja Soini EU:n perussopimuksesta. Aivan eri asioita ja lopputuleman pitäisi olla erilainen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #7

Totta, jos olisi noudatettu EUn perussopimusta, niin emme olisi tässä tilanteessa, eikä Hetemäellä olisi tarvetta selitellä vakuussopparin noudattamisesta yhtikäs mitään.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ainoa todellinen uusi asia mikä viikonlopun aikana tuli ilmi on vain teidän hesarille maksama hinta etusivun mainostilasta.

Paavo Kymäläinen

No nyt voit aloittaa tinkimisen Urputtajan Kuvakallion osanottomaksun määrästä ja maksajasta.
Vanhoja asioitahan ei kannata penkoa? Kuvakallio tapahtunee lähi tulevaisuudessa.
Juha odotan kysymystäsi suomalaisena kansalaisena.
Eppäilen että .....................
No niin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Sori vaan mutta ainoa mitä olen tähän ostettuun totuuteen liittyen sen hinnasta maininnut oli tuossa äsken, joten miksi minun pitäisi ruveta muiltakaan maksajasta ja sen määrästä vastaavissa tapauksissa yms. peräämään?
Toivottavasti odotuksesi palkittiin

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Abdallah ja Leskinen, jos ja jos, miten se menikään, "jos tädillä olis munat niin täti olisikin setä"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin ja sinulta erittäin asiallinen ja keskustelun sisältöön liittyvä kommentti? Jälleen kerran. Missä viipyy ne asialliset kommetit?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Katsoin eilen aamu-tv:stä Timo Soinin ja Jutta Urpilaisen haastattelun/väittelyn ja ensimmäisen kerran kuulin Urpilaisen huulilta sanan ”tuottojenvaihtosopimus”. Hän on aikaisemmin puhunut koko ajan vakuuksista, varsinkin Eduskunnan kyselytunnilla. Totuuden nyt tultua julki on ollut pakko ottaa käyttöön sana ”tuottojenvaihtosopimus”.

Mitä tulee SDP:hen, niin se on käsitykseni mukaan muuttunut sosiaalidemokraattisesta puolueesta sosiaalidramaattiseksi puolueeksi. Seuraukset tulevat muodostumaan dramaattisiksi jättimäisten laina- ja takaussitoumusten myötä tavallisille kansalaisille ja samalla SDP:n äänestäjäkunnalle tulevaisuudessa.

Markku Gröndahl

Arvostettu puhemies Joutsenlahti.
Selityksiä kuullaan puolelta jos toiselta.
Tavallisena kansalaisena en hyväksy jatkuvaa mustamaalaamista niitä tahoja kohtaan,jotka kuitenkin ovat olleet tekemässä oikein tai väärin.
Ainahan voidaan arvostella,harvoin hyväksyä ihmistä, joka tekee.
Pastorikin sen tietää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ainahan voidaan arvostella,harvoin hyväksyä ihmistä, joka tekee."

Tekee....mitä? Valehtelee, huijaa, vääristelee ym.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hiukan noloa eläkeläispohdiskelua. Todellakaan ei väitetä 900 000 miljoonan vakuuksien olevan olemassa, kyllä ne 924 miljoonaakin johonkin riittävät.

Eikä sillä ole väliä, maksoiko ilmoitus 35 000 vai 50 000. Sillä on, että Perussuomalaiset ainoana eduskuntapuolueena vastustavat puoluetukea ja Helsingin Sanomia, mutta maksavat HeSan etusivun puoluetuella.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Timo Soinin HS-ilmoitus on tämän vuoden onnistunein poliittinen manööveri. Harva toimittaja tai kansalainen tajuaa tekstiä, mutta kaikki puhuvat siitä. Sen alle ovat hautautuneet Ylen, iltapäivälehtien ja HS:n uutisissa niin arvonlisäveron kaavaillut superkorotukset kuin Syyrian sota. Helteestä on uutisoitu lähes yhtä paljon.

Harri Räsänen

Enimmäkseen puhuvat enää Perussuomalaiset, joille professorien tylyt tuomiot tulivat yllätyksenä.
Lehdistön surkeaa tilaa kuvaa se, että John Kerryn rauhanponnisteluista Lähi-idässä ei uutisoi kukaan. Niitä uutisia voi lukea vain ulkomaisesta mediasta.

Toimituksen poiminnat