Ajetaanko metsäteollisuuskin alas

Olin Raumalla. Tutustuttiin UPM:n paperitehtaaseen, jossa 3. paperikone on saanut lopettamistuomion. Jäljellä on vielä kolme ajanmukaista, joista 4. on jopa maailman ykkösluokan paperintekokone.

 

Oli myös paneeli, jossa alustajana Metsäteollisuusliiton toiminnanjohtaja Timo Jaatinen.

Näyttää vähän siltä, että Nokian ja telakkateollisuuden jälkeen alasajon kohteena on 25% nettoviennistämme vastaava metsäteollisuus. Tämäkö on sitä EU:n paljon puhuttua siunauksellisuutta. Yksin rikkidirektiivi nostaa metsäteollisuuden vientikustannuksia 200 miljoonaa euroa vuodessa vuodesta 2015 lähtien.

 

Kun mukaan lasketaan vuodesta 2011 lähtien perittävä kuljetusten dieselvero ja vuodesta 2014 alkaen maksuun tuleva Windfall- eli päästövero, tulee näistä vuosittain toinen 200 miljoonan euron verorasitus metsäteollisuudelle.

 

Ei näin ollen ole mikään ihme, ettei esimerkiksi UPM ole kiinnostunut investoimaan Suomeen, kun sillä on paperitehtaita viidessä maassa ja kun muissa maissa ei ole näitä Suomen valtion aikaansaamia kustannusrasitteita. Hallituksen puolivälin kehysriiheltä odotetaankin paljon, onhan kaiken lisäksi ensi kerran sitten 1990 tapahtuneen Neuvostoliiton kaupan romahtamisen jälkeen kauppataseemme taas kääntynyt järkyttävästi alijäämäiseksi jopa kolme miljardia enemmn kuin silloin. Nokia-buumin ollessa parhaimmillaan 2000-luvun alussa ylijäämää oli peräti 12 miljardia kolmenakin vuotena.

 

Olisko kirveellä töitä. Sitä tarvitaan niin metsänhakkuussa, mutta tarvetta sen käyttämiseen näyttäisi olevan muuallakin.

 

ansjout
Perussuomalaiset Kankaanpää

Rovasti, maratonjuoksija, perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan II varapuhemies Kankaanpäästä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu