Anssin pajasta

Romanikerjäläiset

Torstain kyselytunnilla Jussi Halla-aho puuttui koko talvenkin näkyvissä olleesseen katukuvalliseen ilmiöön, joka kevään koittaessa uhkaa entisetään rajusti laajentua.

Suomalaiseen maisemaan eivät kerjäläiset mitenkään kuulu, sillä me olemme rakentaneet yhteiskuntamme sosiaaliturvan niin kattavaksi, että kaikesta huolimatta suomalaisten ei tarvitse olla kadulla kerjäämässä. Siksi ei mitenkään voi hyväksyä, että toisesta EU-maasta tulee näitä kerjäläisiä meidänkin kaduillemme.

Hyvin tiedämme, että romanimustalaisten olot Romaniassa ovat huonot, peräti ala-arvoiset, mutta heidän asiansa olisi hoidettava heidän omassa maassaan semminkin, kun EU on antanut jopa rahoja heidän asemansa kohentamiseksi. Miten Romanian kaltainen maa voi olla EU:n jäsen, kun siellä ei ole voimassa alkeellisimmatkaan ihmisoikeudet. MYös EU:n tulisi puuttuavoimakkaasti tähän ongelmaan.

 Se ei todellakaan ole meidän suomalaisten asia. Kaiken lisäksi ongelman takana on järjestynyttä rikollisuutta, ihmiskauppaa, jolla näitä romaneita pakotetaan katusoittajiksi, kerjäläisiksi ja prostituoiduiksi. Poliisin mukaan romanialaisia epäillään vuosittain noin 2500 rikoksesta, mm. varkauksista, pahoinpitelyistä, liikennerikoksista, huumausainerikoksista ja seksuaalirikoksista.

 

Todella aiheellinen kysymys, miksei hallitus puutu voimakkaammin tähän meistä riippumattomaan epäkohtaan ja poista sitä yhdessä EU:n kanssa, josta se johtuukin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (174 kommenttia)

kati sinenmaa

Kerjäläisongelma alkoi, kun Balkanin maat liityivät Schengenin sopimukseen, mutta sillä sopimuksella ei ole mitään tekemistä kerjäläisongelman kanssa, koska eduskunnassa pitää puhua vain Etelä-Euroopan kerjäläismaiden kuppeihin kupattavista velkarahoista.

Etelä-Euroopan ei tarvitse istua tuolla kadunkulmissa kerjäämässä,
koska eduskunta on täynnään kupattavia.

Arvo Kuusela

Mitähän mieltä Jeesus olisi tästä romanikysymyksestä?
Hänhän oli aina niiden kaikkein vähäosaisempien puolella.

Minä en siihen jeesustaruun tosin konkreettisena asiana itse usko,
mutta sen tarinan henki on kyllä ihan siteeraamisen arvoinen asia,
myös tämän päivän Suomeen ja maailmankin oloihin sovellettuna.

Jos Jeesus tulisi nyt vasta,
ja jos hän tulisi tänne Suomeen
eikä sinne palestiinaan minne tarun mukaan viimeksi,
niin luultavasti hän tulisi juuri romanikerjäläisen hahmossa.

Suhtautumisemme romanikerjäläisiin
osoittaa sen millaisia todella olemme
vertailussa uuden testamentin henkilögalleriaan.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Miksi sinä Jeesuksen tähän sotket, kun et itsekkään kerro siihen luottavan?

Arvo Kuusela

Siksi että blogisti mainostaa itseään rovastina.

kati sinenmaa

Laupias samarialainen ei vaatinut veronmaksajia apuun, vaan hän hän kustansi omista varoistaan ja kyvyistään kaiken sille tien poskeen _hakatulle_!

Näin myös jokaisen hyysärin tulee tehdä; Jos haluatte auttaa kerjäläisiä, niin ottakaa heidät omiin hoiteisiinne, älkääkä vaatiko muita auttamaan teidän puolestanne.

Arvo Kuusela

Eihän tässä mitään vaadita, otetaan vain kantaa.

Kristillisen käsityksen mukaan, kaikki ihmiset, myös romanikerjäläiset, ovat lähimmäisiämme. Myös nykypäivän etikka ja moraali ovat samalla kannalla edelleen. Vain rasismi tuomitsee ihmisen syntyperän, rodun, uskonnon, kansallisuuden yms. perusteella.

kati sinenmaa

Kristillisen etiikan mukaan me olemme romanien lähimmäisiä.
Etiikka ei vaadi meitä olemaan toistemme hyysättäviä, vaan:
Joka ei työtä tee sen ei syömänkään pidä.

Minä en ymmärrä saellaista,
että lähimmäisenä oleminen olisi sama kuin hyysättävä;
että aina kun nähdään kerjäläinen, niin paikalle tulee sormi ojossa
joku hyysärimoralisti, joka julistaa, että se on lähimmäinen. Minä olen sormi ojossa kerjäläisiin, ja sanon, että teidän tulee armahtaa meidät muut kerjäämiseltänne -- menkää töihin siitä.

Arvo Kuusela

kati sinenmaa
"Joka ei työtä tee sen ei syömänkään pidä."

Jos sinulla on kaksi ihokasta niin sinun tulee antaa toinen niistä sille jolla ei ole yhtään.

Kerjäläisiä varmaan lohduttaa se raamatunlause jonka mukaan kamelinkin on helpompi päästä taivasten valtakuntaan kuin rikkaan suomalaisen.

Raamatun mukaan suomalaiset nauttivat elämästään nyt, mutta kuoleman jäkeen tulevat sitten kauheat kärsimykset. Romanikerjäläiset sen sijaan saavat kaikki rikoksensa helposti anteeksi sovintotyön kautta ja luikahtavat sitten taivasten valtakuntaan ihan helposti, koska ovat niin kovin käyhiä.

kati sinenmaa

Arvo Kuusela: "Jos sinulla on kaksi ihokasta niin sinun tulee antaa toinen niistä sille jolla ei ole yhtään.

Kerjäläisiä varmaan lohduttaa se raamatunlause jonka mukaan kamelinkin on helpompi päästä taivasten valtakuntaan kuin rikkaan suomalaisen."
.

Hienoa. Nyt päästiin asiaan: Romaneilla on tunnetusti päällään jopa kymmenenkin eri asustetta -- kun taasen suomalaiset kävelevät kesäisin melkein ilkosillaan, joten jos romaneilta ei liikene edes yhtä vaatetta suomalaisille, niin kamelikin pääsee heitä ennen taivaaseen.

Suomalaiset kustantavat Suomen romaneille vaaterahaa, jonka avulla romanit pukevat päälleen kymmenittäin asuja päällekkäin, kun taasen Suomen valtiota ei liikene suomalaiselle rahaa edes yhteen paitaan :-/

Onko se vaikeeta tajuta, että lähimmäisyys on mutuaalista.
Suomessa yksikään ei kuole nälkään, vaikka kerjäläisille ei annettaisi penniäkään, koska nykyaikana kerjäläiset voivat koska hyvänsä vaihtaa autoineen maisemaa -- tai palata peräti omaan maahansa, missä heillä on valtio...
Tiesittekö muuten, että romanit pitävät valkolaisia likaisina ja haisevina?

Stacy Siivonen

Laupiaan samarialaisen aikana ei kustannettu moottoriteitä eikä ydinvoimaloita verovaroin, nämä ovat sellaisia asioita, mitä minä en mielelläni verovaroillani maksaisi, mutta pakko on.

Siinä vaiheessa, kun ydinvoimalat, moottoritiet, Guggenheimit ja varuskunnat rahoitetaan keräämällä rahaa hattuun, voin ruveta avustamaan kerjäläisiä omista varoistani (enemmän kuin nyt teen).

Stacy Siivonen

Sinenmaa on kuin pesukone, pyörittää vanhoja fraaseja edes takaisin. Mutta vesi on aina likaista ja kylmää.

"Hienoa. Nyt päästiin asiaan: Romaneilla on tunnetusti päällään jopa kymmenenkin eri asustetta -- kun taasen suomalaiset kävelevät kesäisin melkein ilkosillaan"

Kerro sitten, kun se johtuu suomalaisten köyhyydestä.

"Suomalaiset kustantavat Suomen romaneille vaaterahaa, jonka avulla romanit pukevat päälleen kymmenittäin asuja päällekkäin"

Mitäpä jos sitten ryhtyisit romaninaiseksi, kun olet niin kateellinen niiden hyvästä osasta?

"Onko se vaikeeta tajuta, että lähimmäisyys on mutuaalista."

Onko se vaikeaa tajuta, että näiden toisten ihmisten lähimmäisyys sinua kohtaan on heidän oma henkilökohtainen asiansa ja sinun pitää lähinnä huolehtia omasta lähimmäisyydestäsi heitä kohtaan? Raamattu puhui malkasta omassa silmässä.

"Suomessa yksikään ei kuole nälkään"

Jos Suomessa kuolisi yksi nälkään, luuletko, että lehdet kirjoittaisivat siitä. Todennäköisesti siitä ensimmäisenä puhuisi Dutton, Bäckman tai Brownlee jonka jälkeen nämä haukuttaisiin lyttyyn.

"tai palata peräti omaan maahansa, missä heillä on valtio..."

Valtiota ei voi syödä, kysy vaikka kreikkalaisilta.

"Tiesittekö muuten, että romanit pitävät valkolaisia likaisina ja haisevina?"

Mainitsisitko nimeltä kolme romania aakkosjärjestyksessä, jotka ajattelevat noin.

kati sinenmaa

Minä: "Tiesittekö muuten, että romanit pitävät valkolaisia likaisina ja haisevina?"
Stacy: "Mainitsisitko nimeltä kolme romania aakkosjärjestyksessä, jotka ajattelevat noin."
.

http://www2.luovi.fi/ovet_auki/documents/sosiaali.pdf
"Kulttuurin asettamat rajoitukset asunnolle
Jos romaninainen liikkuu kodissaan vähissä vaatteissa tai käyttää keittiötä lapsivuodeaikana, tulee asunnosta ”likainen”. Vanhemmat romanit eivät voi enää käydä kyseisessä asunnossa. Asunto on pysyvästi likainen, eivätkä muut romanit voi muuttaa kyseiseen asuntoon edes vuosia sen jälkeen, kun asunnon ”liannut” henkilö on muuttanut pois. Alueen romanien tavoista riippuen asuntoon on kuitenkin saatettu tehdä kattavampi pintaremontti, jonka jälkeen romanit ovat katsoneet asunnon taas olevan puhdas”.
.

Alueen romanien puhtaussäännöistä johtuvat kustannukset maksetaan verorahoista: "Mikäli romani kertoo, että hänen tulee hävittää huonekalujaan, kannattaa ohjata häntä esimerkiksi myymään ne kirpputorilla sen sijaan että hän rikkoisi tai polttaisi ne."

Sitä minä vaan ajattelen, että miten romanit voivat muuttaa valkolaisen asuttamaan asuntoon? Koska esimerkiksi minä olen kotona alasti, joten pitääkö vuokranantajan tehdä asuntooni täysremontti ennen kuin romani voi muuttaa siihen? En ole ainoa suomalainen, joka elää romanikulttuurin vastaisesti ja likaa pelkällä olemassaolollaan Suomea? En voi hyväksyä sitä, että romanit pitävät joitakin ihmisiä symbolisesti likaisina!

Entä sitten romanien kurjat asumisolot Romaniassa? Olemme nähneet TV:stä, miten joissain romanien asunnoissa ei ole edes kattoa? Johtuuko se myös puhtaussäännöistä, -- että romaneilla ei ole ollut varaa teettää asuntoon täysremonttia, kun se on symbolisesti likainen? Niinpä romanit mieluummin antavat asuntonsa lahota ennen kuin koskevat siihen, koska se on symbolisesti likainen.

kati sinenmaa

Stacy: "Laupiaan samarialaisen aikana ei kustannettu moottoriteitä eikä ydinvoimaloita verovaroin, nämä ovat sellaisia asioita, mitä minä en mielelläni verovaroillani maksaisi, mutta pakko on."
.

Tämä kirjoitus on kirjoitettu uraanisähkön voimalla.
En minäkään pidä siitä, että Suomessa on niin paljon asukkaita, koska mitä enemmän asukkaita sitä isommat tiet tarvitaan.

Minulla on toinen suhde veroihin; maksan mielelläni oman osuuteni kaikista teistä, voimaloista ja kohtuullisesta hallinnosta. En koskaan voi etukäteen sanoa, etten tarvitse esim. Impivaaraan menevää tietä, joten katson, että se on minun etuni maksa jo etukäteen oma osuuteni siitä.

Jos tänne tulee miljoonia lisää maahanmuuttajia, nin toivon, että he myös kustantavat ilomielin Impivaaraan kunnon moottoritien, koska muutoin sillä tiellä on kovat ruuhkat.

Ilkka Järvelä

Siivonen: "Laupiaan samarialaisen aikana ei kustannettu moottoriteitä eikä ydinvoimaloita verovaroin, nämä ovat sellaisia asioita, mitä minä en mielelläni verovaroillani maksaisi, mutta pakko on."

Rakennetaanko Suomessa ydinvoimaloita verovaroin? Jos kyllä niin Stacy Siivonen voi laittaa linkkiä josta moinen käy ilmi. Lähes kaikkia muita energiantuottotapojen rakentamista ja tuotantoa tuetaan toki verovaroin. Jos ydinvoiman rakentamista tuettaisiinkin verovaroin niin miksi se olisi huonompi asia kuin vaikka tuulivoiman rakentamisen tukeminen verovaroin?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Liettuan pääkaupungissa Vilnassa, saa rahan antamisesta kerjäläiselle noin 500 euron sakon.

på svenska http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1749&blogg=...

Stacy Siivonen

Sinenmaa: "Tiesittekö muuten, että romanit pitävät valkolaisia likaisina ja haisevina?"
Minä: "Mainitsisitko nimeltä kolme romania aakkosjärjestyksessä, jotka ajattelevat noin."
Sinenmaa: "http://www2.luovi.fi/ovet_auki/documents/sosiaali.pdf"

Tämähän on valkolaisten kirjoittama opas valkolaisille! Et siis tiedä ainoastakaan romanista, joka pitää valkolaisia likaisina tai haisevina!

"Jos romaninainen liikkuu kodissaan vähissä vaatteissa tai käyttää keittiötä lapsivuodeaikana, tulee asunnosta ”likainen”. Vanhemmat romanit eivät voi enää käydä kyseisessä asunnossa. Asunto on pysyvästi likainen, eivätkä muut romanit voi muuttaa kyseiseen asuntoon edes vuosia sen jälkeen"

"miten romanit voivat muuttaa valkolaisen asuttamaan asuntoon? Koska esimerkiksi minä olen kotona alasti, joten pitääkö vuokranantajan tehdä asuntooni täysremontti ennen kuin romani voi muuttaa siihen?"

Tuossa sanottiin, "jos romaninainen liikkuu" eli se ei koske valkolaisia lainkaan. Valkolaisnainen on aina puhdas, toisin kuin sinä olet antanut ymmärtää. Sinä olet myös antanut ymmärtää asuvasi itse tehdyssä majassa jossain Pasilassa, joten sinulla ei ole mitään vuokran "antajaa". Sitä, oletko sinä kotonasi alasti en ole käynyt tarkistamassa, mutta nämä kaikki muut seikat kertovat sinun olevan valehtelija.

"Olemme nähneet TV:stä, miten joissain romanien asunnoissa ei ole edes kattoa? Johtuuko se myös puhtaussäännöistä"

En tiedä. Kysy heiltä.

Ilkka Järvelä

Ja niinpäs Stacy Siivonen vastasi Sinenmaalle vaan ei minulle vaikka viestissäni oli hälle osoitettuja kysymyksiä. Tosin, vastaamattomuus ei yllätä, samankaltaisissa tilanteissa ydinvoiman vastustajat jättävät vastaamatta aina ja poikkeuksetta. Ensin yrittävät luoda jonkin käsityksen kertomalla valheita (syynä joko tietämättömyys taikka ymmärtämättömyys en osaa arvata kummasta on kyse Siivosen tapauksessa - pidän molempia vaihtoehtoja mahdollisina) mutta kun asiasta kysyy vastausta ei tule. Niinkuin nytkin.

kati sinenmaa

Stacy. Se valkolaisten opas oli viranomaisen kirjoittama viranomaisia varten. Jos luit sen, niin sait ehkäpä aavistuksen siitä, miksi eräät kansanryhmät eivät ole kovin suosittuja. Jospa lukisit vielä hieman Romanian romanien naapureiden kertomuksia:
http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/myqdy/w...

On vain niin, että lähimmäisyys ei voi olla yhdensuuntaista.

Stacy Siivonen

Kati Sinenmaa: "Jospa lukisit vielä hieman Romanian romanien naapureiden kertomuksia:
http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/myqdy/w......
"

Joo, nämä on ihan Borat-tasoisia juttuja, kuka niitä nyt uskoo.

Anssi Joutsenlahdella on muuten psykopaatin hymy, suu hymyilee, muttei silmät.

Veikko Penttinen

Nimi ei ole enne, Arvolla ei nyt natsaa arvot kohdalleen. Jeesuksen aikana ei ollut sosiaaliturvaa, EU:ta, eikä mitään. Absoluuttinen köyhyys ja avuttomuus olivat tosiasioita, joihin parempiosainen pystyi halutesaan puuttumaan ja todella auttamaan.
Nykyisen huoltovaltioiden aikana homma ei ole enää niin yksinkertainen.

Arvo Kuusela

Nykyisin auttaminen tapahtuu yhteisvastuullisesti, yksilöiden armolla ja laupeudella ei ole enää yhtä paljon merkitystä kuin ennen, vaikka, toki, sen merkitys yksilötasolla on yhta arvokasta kuin ennenkin.

Tämän päivän laupiaita samarialaisia ovat ne jotka kannattavat yhteisvastuiden lisäämistä. Minäkin kuulun siis näihin samarialaisiin, ainakin teoreettisesti. Oikeasti ajattelen että osuuteni yhteisistä auttamistoimista on hävyttömän pieni, se suorastaan hävettää, mutta niin laupias en ole, enkä niin samarialainenkaan, että lähtisin yksityisiin lahjoitustoimiin.

Lisäksi voi käydä helposti niin että yksityiset lahjoitukset eivät auta, vaan käy niin että ihmiset eivät osaa käyttää annattua apua oikein. Siksi kohdennettu apu, joka on oikein suunniteltu ja suunnattu, on tehokkainta.

Ei pidä siis antaa köyhälle perheelle, jonka vanhemmat ovat alkoholisteja, rahaa ruuan ostamiseen nälkää näkeville lapsille, se johtaa vain siihen että vanhemmat käyvät viinakaupassa ja lasten kohtalo on entistä surkeampi. Apu pitää siis kohdentaa oikein ja viranomainen on sopiva taho määrittelemään miten apu kohdennetaan, ei yksityinen ihminen.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Kuusela:

"Jos Jeesus tulisi nyt vasta,
ja jos hän tulisi tänne Suomeen,(...),
niin luultavasti hän tulisi juuri romanikerjäläisen hahmossa."

Olisiko tämä Jeesus-hahmo se, joka ryöstää ja pahoipitelee kaduillamme? Vai tuovatko kerjäläiset Belsebulinkin tullessaan.

Jeesus-hahmo ei voi yhtäaikaa kerjätä ja ryöstää, mutta sellaista nämä Romanian irtolaiset tekevät.

Arvo Kuusela

30.3.2012 14:03 Simo Mäkelä
"Jeesus-hahmo ei voi yhtäaikaa kerjätä ja ryöstää, mutta sellaista nämä Romanian irtolaiset tekevät."

Rasistinen väite.
Yhtä rasistinen kuin olisi sellainen väite että kaikki suomalaiset miehet ovat alkohholisteja ja hakkaavat vaimojaan.

Onneksi kukaan ei sano sellaista meistä suomalaisista.
Jos sanoisi niin suomalaiset siitä varmasti suuttuisivat, paitsi femnistisuomalaiset, jotka nostaisivat kyseisen puhujan sankarikseen.

D Ravén

Kuusela:
"Yhtä rasistinen kuin olisi sellainen väite että kaikki suomalaiset miehet ovat alkohholisteja ja hakkaavat vaimojaan. Onneksi kukaan ei sano sellaista meistä suomalaisista. Jos sanoisi niin suomalaiset siitä varmasti suuttuisivat."

Ehkä tavan tallaaja ottaisi nokkiinsa, mutta eivät he jotka meitä kaitsevat, koska meihin kohdistuva rasismi on sallittua, kaikkiin muihin kohdistuva ei.

Eikös se ollut Kaleva-lehti, jossa taannoin arveltiin kännissä tappamisen olevan suorastaan suomalaisten geneettinen erityispiirre. Kun sitten eräs kansanedustaja kokeili testimielessä samantyyppistä lausumaa eräästä toisesta ryhmästä, päätyi hän sukkana käräjille. Kaleva ei sen sijaan saanut edes huomautusta.

Mäkelän väitteessä on sikäli uskottavuutta, että kerjäläisyyteen liittyy olennaisesti toimeentulon jatkuva epävarmuus. Jos ollaan päädytty kerjäämiseen asti, eikä se tunnukaan toimivan, ollaan jo verrattomasti lähempänä lahjoituksiin taivuttelua kuin keskiverto kansalainen tässä maassa. Kutsuttakoon tätä inhorealismia sitten vaikka rasismiksi.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Jeesus,syntiemme sovittaja ja kuolleista herättäjä, kertoi erään näkökulman antamisesta puhuessaan lesken pennosista.

12:41 Ja hän(Jeesus) istui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka kansa pani rahaa uhriarkkuun. Ja monet rikkaat panivat paljon.

12:42 Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä.

12:43 Ja hän kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun.

12:44 Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä."

Mark. 12:41-44.

Köyhä leski siis antoi enemmän kuin paikalliset bill gatesit yhteensä. Muistatko Jumalan suhteellisuusperiaatteen hyväosainen suomalainen?

Romanikysymys ärsyttää itaria hyväosaisia. Kerjääjä muistuttaa omastakin saituudesta. Ja huolellisesti rakennettu kuva hyvästä ihmisestä liukuu pois kuin eilinen päivä. Kerjäläisen alistuneen mankuva ääni on joillekin lähimmäisille myös pelottava signaali kurjuuden kurimuksesta. "Köyhyys voi yllättää minutkin kuin varas yöllä," pohtii nimim. huolestunut.

Äleä ja ylensyönyt kansalainen kiirehtii Pelastusarmeijan padan ohitse kova ilme kivettyneillä kasvoillaan. Romaanikerjäläisistä puhumattakaan. Charles Chaplinin manttelinperijäksi haikaileva city-juppi voi pudottaa sinne pari viissenttistä ja paidannapin.

Mitä siis on sanottava moraalirappiossa elävien kansalaisten ja ahneiden kirkkoruhtinaiden tulevaisuudennäkymistä jos kunnioitamme elävän Herran ilmoitusta:"Mitä kylvää,sitä niittää ihminen?"

Suomalainen eliitti + hyvä veli-verkosto kylvää optio-ohjelmia ja kultaisia kädenpuristuksia toisilleen niin tiuhaan etteivät edes näe ahneudessaan mitään väärää.Milloin länsimainen hyväosainen mammonakumartaja NÄKEE köyhyyden ja saa jostakin rakkauden voimaa kurjuuden lievittämiseksi?

Rikas vaeltaja vertaa tulojaan ja menojaan toisten rikkaiden vastaaviin. Ökypatruuna tuijottelee harmistuneena naapurifirman johtajan hulppeata liksaa.

Hän pohtii ärtyneenä ns. vääryyden manifestia. Hyvä jos vaivaiset puoli milliä euroja kilahtaa ahkeroivan vastuunkantajan kirstuun vuodessa. Vaikka mies taistelee tiikerin lailla ja hikihatussa saadakseen edes viidenneksen rutisevasta työväestöstä kilometritehtaalle. Tai avaintuotannon siirretyksi halpamaihin ja verotuksen Cayman-saarille.

Ehkäpä joillekin hyväosaisille valittajille parin kuukauden työrupeama esim. Mombasan kamelikuskin apulaisena antaisi uutta särmää? Tulisiko siitä tervettä näkökulmaa aidon palvelun sisäistämiseksi?

Mombasasta,ks. http://mlahti.blogspot.com/2012/03/lupausten-pitam...

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

kati sinenmaa

Eikö kerjäläisten kannattaisi sitten antaa kaikki latinsa,
koska muutoin he eivät voi olla suuria?

Pohjan Akka

30.3.2012 08:50 Arvo Kuusela

Sanopa muuta.

Jeesus lienee ollut ihan historiallinen henkilö, moraalin ja uskonnon puhdistaja.

Miten hänen sanomansa vaikuttaa suomalaisessa rovastissa?

Armo pesee synnit jo maan päällä?

Matti Palviainen

"Mitähän mieltä Jeesus olisi tästä romanikysymyksestä?"

Miksi romanit kerjäävät, varastavat ja harjoittavat rikollisuutta kautta maailman? Ja se kerjääjä joutuu luovuttamaan osan hankinnastaan romanimafialle.

Kuuluu ns kulttuuriin. Jos romanit kävisivät koulunsa ja tekisivät työnsä asumiensa maiden valtaväestön tavoin he olisivat vaarassa sulautua. Ja sitä he eivät halua missään tapauksessa. Kaikkien suljettujen yhteisöjen naiset, erityisesti heidät, pidetään tiukasti yhteisön otteessa ja poissa kosketuksesta valtaväestöön. Sillä tavoin typerät tavat siirtyvät sukupolvesta toiseen turhan järjenkäytön häiritsemättä menoa.

Suomen romaninaisen puku estää työnteon työnantajan palveluksessa. Raskasta ja kallista asua on pidettävä kesät talvet.

Jeesuksen kannan esitti Paavali eräässä kirjeessään. "Joka ei työtä tee, sen ei pidä syödäkään."

Matti Palviainen

Jeesuksen aikana ei ollut romanimafiaa, joten meillä ei ole Jeesuksen kannaottoa.

Romanimafiaan, jonka eräs toimintamuoto on kerjjäinen, meillä on poliisin kanta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113211-uutta-tietoa-romanialaisista-–-rikokset-7-kertaistuivat

Matti Mottonen

Kaikkein köyhimmät eivät matkaa Romaniasta Suomeen - ja takaisin. Ja taas takaisin. Ja jaa reviirejä keskenään.
Tai sitten köyhyys on suhteellista.

En vähättele heidän asemaansa omassa maassaan, mutta ehkä Jeesus olisi siitä enemmän huolissaan.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Ongelma on leviämässä koko suomeen. Meillä Muhoksellakin oli viime kesänä agressiivisia kiikarikauppiaita marketin edessä. Todella ikävää tyrkytystä ja hiasta roikkumista. Ainakin yksi vanhempi mieshenkilö oli päässyt eroon koko lompakostaan, tosin huomasi sen vasta kotonaan!
Kyllä kait hallituksen tulisi tehdä kaikki mahdollinen, näiden ongelmien minimoimiseksi!

Jukka Johansson

Rasistinen väite, sanoisi eräs tämän blogin kommentoijista. Minä en sano, koska tiedän että puhut totta.

Aivan röyhkeästi murtautuvat ihmisten koteihin ja vievät arvotavarat. Ihan keskellä päivää, kun tietävät ettei kukaan ole kotona. Meille on laitettu oveen sellainen esto, ettei postiluukun kautta saa ovea sisäpuolelta avattua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Maksavatko nämä "kesäkauden keikkatyöläiset" ollenkaan veroja tienesteistään?

Onko "työryhmät ja komiteat" tutkineet asiaa? Nyt eurolaman aikaan kaikki ansiot pitää verolle panemahan EU:n pohojattomaa eurokirstua varten!

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Kunhan romanialaiset kerjäläiset alkavat levittäytyä maakuntakeskuksiin niin ilmeisesti vasta silloin hallitus saanee herätyksen. Muutama sata hajallaan olevaa ihmiskaupan uhria pääkaupunkiseudulla "ei ole ongelma" ja heistä "ei saa puhua". Määrät vaan nyt tuntuis kasvavan...

Tämä on oikea aihe pitää esillä.

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

En mainosta itseäni rovastina, satun vaan yksinkertaisesti olemaan rovasti. Ja jos Arvo Kuusela ymmärtää niin Halla-ahon kysymyksen kuin oman kirjoitukseni, niin emme ole kerjäläisiä vastaan, vaan ymmärrämme heidän asemansa korjaamisen olevan Romanian asian, he eivät kuulu Suomeen, jossa todella olemme saaneet kerjäämisen poistettua sosiaaliturvan avulla, jossa tietysti siinäkin on parantamisen varaa.

Arvo Kuusela

Poissa silmistä, poissa mielestä.
Toki, poliittisesti olisi virhe lähteä tukemaan tänne tulijoita.
Se olisi signaali muille, tulkaa tänne, täällä on hyvä olla.
Poliittiset realiteetit pitää toki huomioida.

EU:n tasollakin on nyt paljon muuta huomioitavaa kuin romanikerjäläiset.
Silti, EU on se taso jolla romanikerjäläisten tukalaa tilannetta pitää lähteä selvittämään. Sama asia tässä kuten niin monessa muussakin asiassa.
Kansainvälinen yhteistyö on tärkeätä, sillä romankerjäläisten asemaa pitäisi parantaa, mutta kansallisella tasolla emme voi asialle mitään, eikä se oikeasti meille kuulukaan, paitsi niiden osalta jotka täällä ovat, mutta heitäkään ei poliittisista syistä voida auttaa.

Minusta ratkaisua romanikerjäläisten kohtalon parantamisesksi pitäisi voimakkaasti lähteä ajamaan EU:n tasolla. Pitäisi tässäkin asiasa myös varautua pieniin uhrauksin, kunhan ne uhraukset tapahtuvat samalla tavalla kaikissa jäsenmaissa, vain näin ongelma on ratkaistavissa, muuten, jos heidät vain poistetaan maasta, se on sama asia kuin ongelmien peittäminen, roskien lakaiseminen maton alle.

.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Tv esitti taannoin dokumentin, jossa yksityinen pariskunta oli päättänyt auttaa romaniperhettä paikan päällä heidän omassa kotimaassaan; hankittiin vaatetta ja leluja lapsille, huonekaluja ja normaalia arkipäivän tarviketta. Seuraavalla käynnillä kaikki oli myyty.... Jos halu ja kyky vastaanottaa apua on tällaisella tasolla niin peiliin pitäisi katsoa jossain muuallakin kuin meillä.

kati sinenmaa

On hyvin onnetonta, että autetaan ihmisiä,
jotka eivät halua olla meidän lähimmäisiä.
Lähimmäinen on sellainen, joka on kiitollinen

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nikkola

Jos jokin yksityispariskunta sattuu kuvittelemaan, että aputarvikkeita raijjaamalla Romaniaan ratkaistaan syviä yhteiskunnallisia ongelmia, ei se ole romanien syy. Näin ei yksinkertaisesti ratkaista mitään, ja sen vuoksi olisikin syytä kääntyä asiantuntijoiden puoleen kun kartoitetaan erilaisia keinoja lähteä ongelmaa ratkomaan. Ymmärrän, että ihmisillä on auttamisen halu, ja pettymys on syvä on kun auttaminen ei toimikaan kuten itsekseen oli ajateltu. Kyseinen pariskunta on kuvailusi mukaan naivi. Todellinen auttaminen tai ongelmien kitkeminen vaatii syvää asiantuntemusta, perehtyneisyyttä. Arvo on oikeassa, että EU:n tehtävä on kääriä nyt hihat ylös.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Nyqvist:

"Jos jokin yksityispariskunta sattuu kuvittelemaan, että aputarvikkeita raijjaamalla Romaniaan ratkaistaan syviä yhteiskunnallisia ongelmia, ei se ole romanien syy."

Mikään tietenkään ei saa olla romanien syytä, olisihan täysin kohtuutonta odottaa omaa aloitteellisuutta tai pyrkimystä laittaa omia asioitaan kuntoon. Poislukien kerjääminen, varastaminen jne.

"Todellinen auttaminen tai ongelmien kitkeminen vaatii syvää asiantuntemusta, perehtyneisyyttä. Arvo on oikeassa, että EU:n tehtävä on kääriä nyt hihat ylös."

Ja kun avun vastaanottaminen on hyvin vastahakoista (jos apu on jotain muuta kuin sileitä seteleitä) niin sekin on tietysti muiden vika.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nikkola

Kun ongelmat ovat tuolla tasolla, tavaran tai rahan lahjoittaminen ei oikeasti ole auttamista. Se on auttamista vain hyväostaisten subjektiivisesta yksisilmäisestä maailmasta katsoen. Ja sitten kauhistellaan kuinka kamalia romanit ovat. Usko jo, lahjoittamisella ei auteta mitään eikä sielut taivaaseen vilahda. Nyt tarvitaan järeitä menetelmiä ja todellisia asiantuntijoita.

Minä en puolustele ketään. Mutta haluan muistuttaa että ongelmat ovat monitahoisia eikä ratkaistavissa mustavalkoisella ajattelulla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Anssi Joutsenlahti on periaatteessa oikeassa: ongelmia pitää voida ratkaista kussakin maassa, ei kansainvaelluksen avulla. Myös rikollisuuteen voi puuttua.
Romaniassa on noin 22 miljoonaa asukasta, Suomessa 5,3. Emme kykene auttamaan edes kaikkia Romanian köyhiä, vaikka haluakin olisi: voimat eivät riitä.

Onhan po. romanikerjäläisille ja heidän lieveilmiöilleen ollut jo suuri kulu matkustaa 2000 km pohjoiseen, osa jopa omilla autoillaan. Siksi Romaniaa voisi yrittää tukea EU:n kautta hoitamaan tätä ongelmaa paikan päällä: auttaa heitä auttamaan itseään? Tähän pitäisi nyt tarmokkaasti tarttua.

Jeesus - hänetkin vedettiin keskusteluun mukaan - tosin kehotti auttamaan lähimmäisiä samarialais-vertauksen kautta, mutta ihmistä ymmärtävänä hän myös muistutti, että "köyhät teillä on aina keskuudessanne". Kannettu vesi ei kaivossa pysy,

Poliitikkojen pitäisi ymmärtää, että tänä vuonna saattaa syntyä levottomuuksia aikasempaa enemmän, jos tälle asialle ei tehdä mitään. Jo ainakin kaksi vuotta sitten näitä ratkaisulupauksia esitettiin jopa eduskunnassa, mutta mitään ei ole uskallettu tehdä. Pelätäänkö äänestäjiä?

Arvo Kuusela

30.3.2012 10:53 Seppo Saari
"Anssi Joutsenlahti on periaatteessa oikeassa: ongelmia pitää voida ratkaista kussakin maassa, ei kansainvaelluksen avulla."

Asiat pitäisi pyrkiä ratkomaan mieluimmin globaalilla tasolla, mutta jos se ei onnistu, niin EU:n tasokin on parempi taso kuin kansallinen taso.

Ei Suomessakaan asioista mitään tulisi joskaikki asiat pyrittäisiin ratkomaan pitäjätasolla. Kaikissa pikku kunnissa, jotka kuitenkin haluavat säilyä itsenäisinä, eivät oikeasti pystyisi palkkaamaan edes kunnanlääkäriä, saati sitten että pystyivivät ylipäätänsä hallinnoimaan monimutkaisia hallinnollisia asioita jotka liittyvät terveydenbhoitoon, koulutuksen järjestelyyn, kunnallistekniikkaan, tai muihin asioihin joista kunnassa periatteessa pitäisi päättää.

Silti suomalaiset kokevat asiat niin että kaikilla suomalaisilla pitäisi asiat olla suhteellisen tasa-arvoisesti järjestetty.

Ulkomaalaisia suomalaiset eivät koe samalla tavalla ihmisiksi kuin suomalaisia. Suomalaisten empatia ei ulotu esimerkiksi mustiin, tummiin, muslimeihin eikä romanian mustalaisiinkaan, vaikka hekin ovat valkoisia ja kristittyjäkin.

Arvo Kuusela

30.3.2012 10:53 Seppo Saari
"Anssi Joutsenlahti on periaatteessa oikeassa: ongelmia pitää voida ratkaista kussakin maassa, ei kansainvaelluksen avulla."

Asiat pitäisi pyrkiä ratkomaan mieluimmin globaalilla tasolla, mutta jos se ei onnistu, niin EU:n tasokin on parempi taso kuin kansallinen taso.

Ei Suomessakaan asioista mitään tulisi jos kaikki asiat pyrittäisiin ratkomaan pitäjätasolla. Kaikissa pikku kunnissa, jotka kuitenkin haluavat säilyä itsenäisinä, eivät oikeasti pysty palkkaamaan edes kunnanlääkäriä, saati sitten että pystyivivät ylipäätänsä hallinnoimaan monimutkaisia hallinnollisia asioita jotka liittyvät terveydenbhoitoon, koulutuksen järjestelyyn, kunnallistekniikkaan, tai muihin asioihin joista kunnassa periatteessa pitäisi päättää.

Silti suomalaiset kokevat asiat niin että kaikilla suomalaisilla pitäisi asiat olla suhteellisen tasa-arvoisesti järjestetty.

Ulkomaalaisia suomalaiset eivät koe samalla tavalla ihmisiksi kuin suomalaisia. Suomalaisten empatia ei ulotu esimerkiksi mustiin, tummiin, muslimeihin eikä romanian mustalaisiinkaan, vaikka hekin ovat valkoisia ja kristittyjäkin.

Tuula Saskia

Kuten Joutsenlahti, samoin Saari toteavat, Suomi ei voi ratkaista Romanian romanien ongelmia. Ongelma kuuluu kaikille EU-maille, mutta tietenkin ensisijaisesti Romanialle.

En ymmärrä, miksi meidän olisi tässäkin asiassa tunnettava vastuuta. Se nyt on väärää toimintaa, joka lopulta ei auta ketään.

Jos aktiviteettejä kaivataan, osoite on EU- parlamentti.
Meitä suomalaisia vedätetään mennen tullen, koska meillä, kaikesta huolimatta, kansa on yleisesti ottaen empaattista ja sydämellistä,jopa naiviuteen saakka.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kuusela ei ole tästä maailmasta!
Pari viikkoa sitten oli telkussa, että maailmassa on ainakin 3 miljardia tosi köyhää ja jos niitä otettaisiin vaikka vuosittain miljoona maahamme, köyhät lisääntyy samaan 18 miljoonaa..
Jos otetaan 10 miljoonaa vuosittain niin köyhyys lisääntyy sittenkin..
Anssi on oikeassa, vaikka hän ei alennukkaan minulle vastaamaan..

Jukka Johansson

Strandén

Tässä havainnollisesti esitettynä asia. Kannattaa katsoa.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Stacy Siivonen

Mielummin raha romaneille kuin kreikkalaisille (ja sitä kautta bankstereille).

Jukka Johansson

Suomi maksaa jo nyt Romaniaan rahaa EU-jäsenyytensä takia. Suomi osallistuu omalta osaltaan siihen, että Romania laittaisi asiansa kuntoon, mutta niin ei vaan näytä tapahtuvan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä rovasti puhuu täyttä asiaa. "heidän asemansa korjaaminen on Romanian asia" ja EU:hun kärrättyjen miljardien pitäisi riittää Romanian romanienkin koulutuksen ja sosiaalisen aseman eurotasolle saattamiseksi. Pallo on heitettävä siis EU:lle ja Romanialle. Heillä on vastuu asiassa.

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

No niin, juuri sain tiedon Pohojanmaalta, siellä on pidätetty kaksikin eri romanijengiä, yhteensä kahdeksan henkeä, mm. kultasepänlikkeen ryöstämisestä Vaasassa. Pohjanmaan kovat pojat eli poliisit saivat heidät kiinni Peräseinäjoelta. Pohjanmaalle on turha menää ryöstelemään.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Joutsenlahti taitaakin olla henkisesti paljon enemmän pohjalainen kuin satakuntalainen.

Meinaan, kun ei Satakunnan kuntaseminaarissakaan rovastia näkynyt. Eikös kotimaakunnan asiat kiinnosta?

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Ei mahtanut olla paikalla montaakaan satakuntalaista edustajaa, koska eduskuntatyöltä ei ainakaan puhemiehet voi koko viikolla olla poissa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Rovasti Joutsenlahti, se oli _sunnuntaipäivä_. Anne Holmlund ehätti Kokoomuksesta seminaariin, ja paikan päällä oli valtuutettuja lähes kaikista puolueista ympäri maakunnan. Perussuomalaisen puolueen valtuutetut kuitenkin loistivat poissaolollaan, vaikka kyseessä oli Perussuomalaisten vahvin vaalipiiri Suomessa.

Osaisikos rovasti kertoa, miksei häntä itseään eikä puolueen muitakaan paikallistoimijoita kiinnosta se Satakunnankin kannalta tärkein asia, eli kuntauudistus? Tavalliset ihmiset ovat siellä huolissaan siitä, että pakkoliitosten myötä palvelut katoavat kotipitäjästä. Te vaan kohkaatte joistakin Helsingin kerjäläisistä, ja oman vaalipiirin asiat jätätte rempalleen.

Muistan 1980-luvulta Joutsenlahden vaalimainokset televisiosta, joissa otsikkona oli "Sisukas pappi eduskuntaan!" Mutta niistä tuntuu olevan jo niin paljon aikaa ettei kyseessä ole enää sama mies ollenkaan. Kysyn tässä avoimesti, ajaako teidän puolueenne tavallisen satakuntalaisen etua ja oletteko te edustaja Joutsenlahti ylipäätään enää satakuntalainen?

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Jussi Jalosen vihapuheeseen sen verran, että ministeriön järjestämä kuntakierros Satakunnassa on ollut tiistaina 6.3. alkaen klo 12 Porissa ja silloin on eduskuntapäivä, joten en ole voinut olla paikall, joten pyydän hra Jalosta pysymään totuuden kaidalla polulla! Mistään muista kuntaseminaareista ei ainakaan minulle ja perussuomalaisille ole Satakunnasta ilmoitettu. Turha vääntää ilmoittamaani totuutta toisenlaiseksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rasismin raja kulkee muuten siinä, että yleistetään joidenkin ulkomaalaisten romanien tekemät rikokset koskemaan kaikkia ulkomaalaisia romaneja.

Tässä on ehkä ylittynyt se raja, jos esitetään, että kerjääminen pitää kieltää ja romanien maahan pääsy estää, koska he ovat taipuvaisia rikollisuuteen.

Ihmisen pitää itse valita, haluaako hän kuulua rasistien joukkoon ja haluaako hän, että hänen muistokirjoituksessaan mainitaan siirtyminen rasismin kannattajaksi.

Matti Palviainen

Jos kerjääminen kielletään - miksi kielto aikoinaan poistettiin? - niin kielto koskee kaikkia. Kukaan ei ole ehdottanut vain romanien kerjäämisen kiletämistä.

Matti Palviainen

"Ihmisen pitää itse valita, haluaako hän kuulua rasistien joukkoon ja haluaako hän, että hänen muistokirjoituksessaan mainitaan siirtyminen rasismin kannattajaksi."

Maahanmuutto ei ole ihmisoikeus.

Maahanmuuttaalla on hyvä syy pyrkiä
Suomeen työhön tai sosiaaliluukulle. Mutta vastaanottajallakin ptää olla hyvää syy vastaanottaa tulija eli oikeus tarvittaessa evätä maahanmuutto.

Suomi ei tarvi nyt yhtään maahanmuuttajaa ja entsisetkin voi palauttaa "tarpeettomina" Suomelle.

Simon Wahlroos

Eräs perustelu yleistämiselle "No state agency is willing to confront them about anything because they have a tendency to "gang up" and in several minutes a single gypsy can call on fifty or sixty relatives to help him by intimidating and/or attacking the other person."

Lisää tuolta http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/myqdy/w...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Pohojanmaalla on turha mennä ryöstelemähän" TOSI ON!

Siellä pannahan konnat pyttyhyn, kansi päälle ja tiirausaukko vierehen!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Se oo jämptisti nii, eikä siihe oo noka koputtamista!

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Eilen varkaat, ulkomaalaisia, muttei sanottu kansalaisuutta, iskivät Helsingissä kahteen koruliikkeeseen. Ryöstäjät saatiin kiinni verekseltään. Onko Suomesta tullut ulkomaalaisten vapaa temmellyskenttä?

Kalle Lehtonen

Viron pojat käyvät hakemassa vähän voita leivän päälle...
Ja miksipä ei, kun pahin riski on joutua vuodeksi tai pariksi täysihoitoon?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Silloin kun itse olin liike-elämän palveluksessa ja yrittäjänä, silloin oli tänne 400 vuotta kotoutuneella heimolla lupa käydä varastamassa 999mk arvosta jokainen kävijä ja kerta liikkeistä, eikä heitä poliisi voinut edes puhuttaa? Aatelkaa mikä tappio, kun seurue pistäytyi ja oli yksin myymälässä?

Näin kertoi H:gin varkauksia tutkivan osaston päällikkö, kun he kävi hakemassa videon jossa näkyi tapahtumat, ei voida edes puhuttaa, kun he on ednisestä vähemmistöryhmästä, jos olisi valtaväestöä, voitaisiin ottaa jopa kiinni.. Heiltä kuulemma olisi voinut mennä virka jos olisi vaikka puhuttaneet varkaita, tämä oli poliisin mukaan syy tutkimattomuuteen ja suhteesta ednisiin??

9/10 oli varkaita ja se yksi 1/10 kertoi, että en vie mitään katson vain mitä vietävää teillä on täällä?
Ovea ei saanut panna kiinni vaan nenän edestä, silloin olisi minulle häkki heilahtanut, näin neuvoi poliisi! No se meni konkussiin ja lainsäätäjät hykerteli käsiään, että saatiin taas yksi pikkuputiikki loppumaan!

Tuula Saskia

Ainakaan Helsingissä siltä vaikutelmalta ei voi välttyä.
Varmaan edustaja Packalen ( poliisina toiminut) voisi antaa tarkempaa tietoa. Se ei liene kiellettyä. Vai onkohan?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos olet romani, ja kukaan ei ota sinua töihin, koska olet romani ja sinun oletetaan olevean työtä vieroksuva ja varastaeluun valmis, niin mitä teet? Jos kaikki kantaväestöstä olettavat sinun olevan varas, niin miksi sitten et tilaisuuden sattuessa varastaisi, jos se olisi kannattavaa suhteessa olemattomiin varoihisi?

Ratkaisu tähän ongelmaan, että romanit eivät pääse töihin, voisi olla sama positiivinen syrjintä, jota on ehdotettu naisia palkattaessa yritysten johtotehtäviin.

Stacy Siivonen

Se, että korut viedään on paljon pienempää kuin se, että rahoja upotetaan Kreikkaan ja muihin konkurssivaltioihin.

Jukka Johansson

Siivonen

Miksi puolustelet varkaita?

Aku Ankka

Anssi kirjoittaa asiaa. Tosin kieltämättä on ihan totta sekin, että nykykirkko on hyvin kaukana Jeesuksen opetuksista. Jeesuksen oppien mukaan romanille annettaisiin vaippa ja ihokas, ja hänen kanssaan kuljettaisiin kaksin verroin, ja lopulta myös annettaisiin kaikki anteeksi.

kati sinenmaa

Jeesuksen opetuksen mukaan romanit antaisivat suomalaiselle ylimääräisen ihokkaansa ja kulkisivat hänen kanssaan ainaski kilonmetrin ja sitten antaisivat suomalaisille kaiken anteeksi.

Aku Ankka

Ehkä ne ovat tulleetkin tänne juuri sitä varten, mutta me emme vain tajua...? ;-)

Aku Ankka

Mutta kyllä meidän pitää suojella omaa maatamme ja kansaamme, sellainen maailma on. Minun puolestani kaiken asiattoman maahantulon voisi lopettaa, ja vaatia kaikilta passit ja viisumit, kuten ennenkin. Myöskään murteellisesti lausuttu "refugee" ei kävisi passista eikä viisumista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näin toimii aika moni maa, eikä siinä auta nyrpistellä nenäänsä. Asiaa voi testata vaikka Yhdysvalloissa tai Venäjällä, ken haluaa: yrittäkääpä luikerrella sisään ilman passia ja viisumia, tai keksikää joku taustatarina itsellenne. Muututte leppäkeihääksi.
Meillä tätä tiukkaa linjaa tosin nimitetään "nuivaksi manifestiksi".:) Maailma on.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Paitsi että USA:ssa on 10 - 12 miljoonaa laitonta siirtolaista lähinnä Mexikosta ja Latinalaisesta Amerikasta.

USA:ssa laittoman siirtolaisuuden vastustajat pitävät kovaa ääntä ihmiskaupasta ja ihmiskaupan vastainen taistelu on tärkeä osa heidän retoriikkaansa. Viime vuonna USA:ssa nostettiin ennätykselliset 120 syytettä ihmiskaupasta. Suomessa ihmiskauppaan vetoavat äänekkäästi mm. Halla-Aho ja vähemmistövaltuutettu Biaudet.

Tuomo Kankkunen

Onko rovasti nyt todella näillä linjoilla ???

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012/2012032615373...

Ja nyt arvoisa varapuhemies - nyt selkeät todisteet "järjestäytyneestä rikollisuudesta, ihmiskaupasta ja 2500 vuosittaisesta rikoksesta" ?

Selkeät linkit noihin tietoihin ?

Onneksi Alexander Stubb toi tuohon eduskunnan keskusteluun myös lähimmäisyydestä lähtevän sivistyneen näkökulman.

Kyllä kaikkia ihmisiä on pidettävä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.

Sivistysvaltiossa syrjintään on saatava nollatoleranssi.

http://yle.fi/radio1/asia/ajankohtainen_ykkonen/si...

Kertomus Laupiaasta Samarialaisesta on yhä ajankohtainen.

kati sinenmaa

Suomessa on kymmenintuhansin huonommassa asemassa olevia kuin yksikään romani. Se on ainoastaan näköharha, että kuvitellaan ihminen huono-osaiseksi, kun hän istuu surkeassa asennossa kadulla. Kadulla istumisen tärkein funktio onkin juuri vetoaminen Jeesuksen opetuksiin, mutta he eivät ole niitä, joita Jeesus tarkoitti.
Odotan edelleen, että muslimit, romanit ja kerjäläiset alkaisivat suomalaisten lähimmäisiksi.

Aku Ankka

Noille mainitsemillesi ihmisryhmille on ehkä myös valehdeltu, että kaikki länsimaalaiset ovat rikkaita, ja eli heillä on, mistä antaa / mistä ottaa.

Eli jos suomalainen kulkee köyhän näköisenä kadulla, se johtuu vain siitä, että kaikki Guccit ja Armanit ovat pesulassa, ja Porsche huollossa.

Monelle ulkomaalaiselle totuus siitä, että Suomi on ostovoimaltaan oikeasti maailman köyhin länsimaa, tulee aikamoisena yllätyksenä.

Tuomo Kankkunen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012032615373760_u...

http://yle.fi/radio1/asia/ajankohtainen_ykkonen/si...

Vain kurjuuden vähentäminen auttaa.

Ikävä kyllä tämä tie on pitkä ja kivinen, eikä hyviä tekoja palkita näkyvyydellä ja äänillä.

Stacy Siivonen

Järnefelt: "Monelle ulkomaalaiselle totuus siitä, että Suomi on ostovoimaltaan oikeasti maailman köyhin länsimaa, tulee aikamoisena yllätyksenä."

Minullekin se tulee yllätyksenä. Köyhempiä kuin kreikkalaiset, portugalilaiset tai romanialaiset?

"Esimerkiksi Suomen nimellinen bruttokansantuote henkeä kohden vuonna 2005 oli 37 014 USD, mutta ostovoimakorjattu bruttokansantuote oli 31 208 USD."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ostovoimapariteetti

Ei kuulosta siltä, että täällä ihmiset nääntyisivät nälkään.

Aku Ankka

Stacy, Romaniaa en laskisi länsimaaksi, ja kyllä sekä kreikkalaiset että portugalilaiset ovat saaneet käteen jäävillä rahoillaan enemmän kuin suomalaiset. Ei se auta, jos palkka on paperilla suuri, mutta sitten ovat kalliitta kaikki elinkustannuksetkin. Ostovoima on toinen juttu, ja se on meillä heikko.

Simon Wahlroos

On laskettu että suomalainen maksaa tuloistaan veroa yhteensä n.80% elättääkseen kaikkia kynnyksen yli kykeneviä vieraitakin tavalla tai toisella. Eikö tasapuolisuuden vuoksi romanikerjäläisten pitäisi maksaa saman verran täällä saaduista tuloista? Tämä siksi jottei maamme talous kaatuisi kun vieraiden tuottama varallisuus pakenee kuitenkin ulkomaille, sen sijaan että se jäisi kotimaatamme hyödyttämään, jos veroja maksettaisiin yhtä paljon?

Ei siis auta jo BKT eli yhteenlaskettu kansantulo on korkea kun 80% vero siitä kiertää valtion sosialibyrokratiassa, joka on palkattu ilmeisesti puolustamaan verorahoilla näitä työllistäviä kerjäläisiä, jotka nakertavat vähäisetkin 20% varamme muualle.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jos ihmiset lakkaisivat antamasta lanttiakaan, niin eiköhän tunku tänne vähenisi itsestään. Kun itse tulen ensi kerran Helsinkiin, aattelin käydä ostamassa hampurilaisen ja viedä sen kerjääjälle. Katsotaan, kelpaako!

Kalle Lehtonen

Kerjäläisiin olisi suhtauduttava samoin kuin maksullisen seksin tarjoajiin. Eli rahan antaminen julkisesti kriminalisoitava!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Anna pussi lanttuja tai perunoita, ei niitä syömällä nälkään kuole! Turhaa opettaa hampurilaisille.. Aattele voisi tulla kymmeniä tai satoja hampurilaisia päivässä, lihavia ovat jo ennestään..

Stacy Siivonen

Varmasti kelpaa ja on jalo teko.

Aku Ankka

Tuo on oikeasti hyvä idea! Leipäpussin voisi myös viedä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Yllättävän vähän kerjäläiskeskustelussa puhutaan itse kerjäläisistä, siis romanikulttuurin ongelmista, jotka ovat ihan samanlaisia kuin kaikkien suku-, klaani- ja heimoyhteiskuntien ongelmat. Kun yhteisöjärjestys perustuu ikärasismiin jossa vanhempia on sokeasti kunnioitettava eivätkä lapset saa käydä koulua ja tulla viisammaksi kuin vanhempansa -- mitä silloin on toivoa edistyksestä?

Romanikulttuuriin suhtaudutaan kuin sen erityispiirteitä pitäisi varjella -- sellaisia erityispiirteitä, jotka eivät ole mitenkään nimenomaan romanikulttuurille, vaan kaikille kehittymättömille yhteisöille ominaisia.

Kerjäläisiin yritetään suhtautua apua tarvitsevina yksilöinä, vaikka yksilöä voi tosiasiassa auttaa vain hänen oma yhteisönsä. Mehän määrittelemme jopa ihmisoikeudet yksilöoikeuksina miettimättä mitenkään sitä, millaisia edellytyksiä yhteisöjen olisi omattava jotta ihmisoikeudet niissä ylimalkaan voisivat toteutua. Se on aika tekohurskasta ajattelua.

Sokea individualismi saa ratkaisevaa tukea EU:n kaltaisilta kansainvälistymishankkeilta, jotka hajottavat kansallisvaltioiden luonnollisia, sosiaalista eheyttä ylläpitäviä tehtäviä. EU on vain taloudellisen kilpailun areena, se on syntynyt pelkästään uskossa talouteen järjestelmänä, joka pystyy järjestämään ihmisten elämän. Rahaohjasteinen talous kuitenkin aiheuttaa vain tuloerojen kasvua ja eriarvoistumista, eikä sillä ole sitä ominaisuutta että se järjestäisi ihmisten elämän.

Kerjäläisongelmien ratkaisemiseksi eurooppalaiset rajat pitäisi millä keinolla tahansa sulkea ja EU:n pitäisi pakottaa Romaniaa hoitamaan sukukulttuuriyhteisönsä kehityksen ja koulutuksen tielle. On aika tekopyhää hyväksyä Romania EU:n jäseneksi esimerkiksi vain siksi, että USA-Nato voi tarvita sieltä ohjustukikohtia.

Näistä asioista pitäisi keskustella niiden oikeilla nimillä. Eli siis puheeksi pitäisi ottaa sukukulttuuriyhteisöjen kehittymättömyys ja EU:n luonne pelkästään rahatalouden ja pankkimaailman ehtojen palvelijana. On se melkoinen tilanne, jos yksityisten laupiaiden ihmisten antamat roposet päätyvät pönkittämään järjestäytynyttä rikollisuutta ja samaan aikaan EU:n suurin huoli on saada pankkiireille lisää tukea.

kati sinenmaa

Poliittisen totuuden mukaan kaikki kulttuurit ovat tasa-arvoisia.
Mutta, kun kuuunnellaan erilaisia kulttuuri/uskontotapoja paenneita -kuten Ayaan Hirsi-Alia-, niin totuus on toinen. TV:stä tuli talvella hyvä ohjelma romanikulttuurista lähteneistä, jotka melko suoraan sanoivat siitä suorat sanat. Islamista lähteneitähän Suomessa ei saa mitenkään tuoda esille, koska se ei tue poliittista liturgiaa kulttuurien ja uskontojen tasa-arvosta.

Sama on huomattu täällä jo tänään; Kaikki on suomalaisten syytä, eikä kerjäläisissä ja heidän tavoissaan itsessään ole mitään vikaa.

On se kumma, kun hyväksytään kehitys-kehittyneet -maat-käsitteet, mutta jos sanoo kehitysmaan kulttuuria kehittymättömäksi, niin kuuluu valtava älämölö...

Tuula Saskia

Seppo Oikkonen kirjoittaa mielestäni hyvin, osin asiaa, osin ei.

Kannanoton kaksi loppukappaletta edustavat ensimmäistä vaihtoehtoa eli asialinjaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näyttää olevan monenkirjavaa ja väristä seurakuntaa besserwisseröimässä, mikä olisi oikea tapa suhtautua Romanian romaneihin. Mielestäni vastuu on:

Ensiksikin Romanian sisäinen asia. Toiseksi koska EU:hun on kärrätty miljardeja kohentamaan heikommalla taloudellisella tasolla olevien maiden
kansantaloutta , päävastuu kuuluu EU:lle. -Ei ainakaan Suomelle.Romania on irtisanottava Schengen- sopimuksesta, kunnes on hoitanut omassa maassaan romaaniasiat kuntoon. Ja saa sitten vasta uudelleen Schengen-sopimuksen mukaiset vapaat liikkumaoikeudet EU:n alueella.Kotoiset romaanitkin pitävät heitä koko romaniheimon kunniaa huonontavina. Olen jutellut heidän kanssaan asiasta. "Mukasuvaisevaistolla" näyttää jatkuvan vaalipuheet taukoamatta.
Puhun sitoutumattomana enkä pyri politiikassa mihinkään.

Ihmeeltä tuntuu, että nämä kerjäläiset pystyvät Romaniasta asti tulemaan Suomeen asti omalla autolla ja taitaapa parhaimmilla olla asuntovaunutkin matkassa. Mistä he ovat saaneet matkarahat kerjäämään kesäksi Suomeen? Ja syksyllä tosiaan muuttolintujen tavoin palaavat sosiaaliavun lisämäärärahojen turvin (=HKI) kotimaahansa "keikkamatkaltaan".

Stereotyyppinen vuohiin jakaminen ei paranna keskustelua ja anna ratkaisua siihen. Miten olisi, jos jotkut näistä suurista tietäjistä ja humanisteista ottaisivat kotiinsa itsekukin pari Romanian romaniperhettä maskotikseen
ja näyttäisivät käytännössä venkoilematta ja toisten aatetta ja uskontoa pilkkaamatta mallisuorituksen, kuinka näiden romanien ihmisoikeudet/asema hoidetaan mallikelpoisesti ja edistyksellisesti kaiken taiteen sääntöjen mukaan niin ihmisarvoisesti kuin pitää. Vai onko heidän puheensa pelkkää pilkkaamista ja pelkkää idealistista hurskastelua ja ajankulua vakavalla asialla? Joukossa on kovin alatyylisiäkin kommentteja. Heillä on vielä paljon oppimista. Mutta annettakoon se heille anteeksi. He ovat sillä tasolla.

seppo kirnu

Kerjäläiset näyttävät miesmummoja haittaavan....

Mutta eivät edelleenkään ne vinkuvat ja ahneet herrakerjäläiset joiden luksuspelleilyä, timanteilla silattuja poreammeita ja perijäkersojensa ilmaiselämää makselee romanikerjäläisistäkin jatkuvasti kilaroiva mummolauma mielellään.

Kerjääminen paha, sotiminen ja sekopäisyys hyvä - ja velkaorjana yniseminen paras.

Te hyökkäätte niitä vatsaan jotka ovat köyhiä ja heikkoja, kun samaan aikaan olette herrojenne orjia. Pelkurit ovat aina pelkureita ja hyökkäyksen suunta on aina teillä mummoilla täysin väärä.

Arvo Kuusela

30.3.2012 12:35 seppo kirnu

"Te hyökkäätte niitä vatsaan jotka ovat köyhiä ja heikkoja, kun samaan aikaan olette herrojenne orjia. Pelkurit ovat aina pelkureita ja hyökkäyksen suunta on aina teillä mummoilla täysin väärä."

Mainiota!!!
Tämä oli todella hyvä ilmaisu tälle asialle.

Tuula Saskia

Mitähän tarkoitat?

Kysyn vain siksi, että käsite " miesmummo" on minulle vieras.

Jos ilmaus on tarkoitettu halventavaksi, isoäitinä protestoin.

Älä ryöstöviljele mummo-sanaa omiin tarkoituksiisi.

seppo kirnu

Miesmummo on sellainen puritaanikontrollisti joka kälättää kaikesta mistä USKALTAA - ja pelkää kaikkea mitä ei ymmärrä. Eli tässä tapauksessa EI uskalla puuttua pätkääkään niihin ongelmiin mistä köyhimmistä köyhimpien ongelmat johtuvat.(eli rikkaimmista ylimielisistä porsaista ja elostelevasta 'eliitistä'.)

Kukaan ei määrittele kuinka sanoja käytetään, ja minä käytän niitä näin.

On hyviä mummoja ja pahoja ärsyttäviä mummoja - aivan kuten muutenkin mitä tahansa.

Heippa Tuula - ehkä sinä olet sellainen hyvä mummo.

Peter Hallberg

Köyhyydestä ja kerjäläisistä voi kiistellä loputtomiin. Muistan kerran keskustelleeni aiheesta USA:ssa erään paikallisen duunarin kanssa. Yhteistä kieltä ei oikein löytynyt, kun oma akateeminen retoriikkani ei keskustelukumppaniani sytyttänyt. Apuun tuli toinen kaveri samalta rakennustyömaalta, joka osasi kiteyttää sen mitä oli yrittänyt sanoa: "We gotta take care of the poor. Otherwise they're gonna crawl up our ass!"
Kielloilla köyhyys ei poistu minnekään. Ja niin kauan kuin on köyhiä, on kerjäläisiä. Ja koska rautaesirippua ei enää ole, kerjäläisiä tullaan näkemään myös täällä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Pitää myöntää, että sinä (Halpäri) puhut asiaa.

Akateemisuus,- ja kyky keskustella eivät korreloi toisiaan millään tavalla, kuten tuossa tulee peitellysti esille.

Tosin, ei ei-akateemisuuskaan sitä takaa.

Sen takaa vain lahjana saatu kyky.
Sitä kun ei voi oppia.

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Suomen pitää hoitaa oman maan köyhät 1 000 000 ihmistä, ei muiden EU maiden köyhät. Aloitetaan vaikka asunnottomista 10 000 ihmistä.

Stacy Siivonen

Mika Tiihonen: Sinä tiedät, ettei poliittinen tahto ikinä riitä omien köyhien hoitamiseen eikä asunnottomuuden ratkaisemiseen. Näen kuitenkin, ettei ole mitään mieltä pistää oman maan köyhiä vastakkain ulkomaalaisten köyhien kanssa. Kuten tässä ketjussa on sanottu, jos kerjuukielto tulee niin se koskisi myös suomalaisia kerjäläisiä. Niitä ei monta ole, vielä, mutta saas nähdä, käytettäisiinkö sitä esimerkiksi ruokajonojen häätämisessä.

Eihän koko kysymys ole romaneista lainkaan, vaan siitä, että oikeisto haluaa potkia suomalaista köyhää päähän. Romanit ovat vain proxy sille.

Tuula Saskia

PH puhuu rautaesiripusta. Tietääkseni maa voi suojautua muillakin tavoin ja suojautuukin eri menetelmin.Olipa muuten outo vertaus tänä päivänä!

Hallberg, tiedätte, kuten jokainen, että köyhyys ei lopu koskaan.Ei siis kerjäläisilmiökään, mielestänne.

Mutta meillä on täysi oikeus rajoittaa niiden tulvaa lakiteitse.

Vai eikö?

Peter Hallberg

Totta kai voidaan joitakin rajoituksia tehdä. Mutta länsimaisessa oikeusvaltiossa on vaikea estää ketään tulemasta turistina maahan vain sen tähden, että näyttää köyhältä tai sattuu olemaan Romanian kansalainen. Käytännössä poliitikot ovat pohdiskelleet kerjäämisen kieltämistä julkisilla paikoilla. En ole tätä ajatusta vastaan, joskin omat ongelmansa on siinäkin. Miten toteuttaa kerjäyskielto syrjimättä? Kuka valvoo kerjäyskieltoa? Jne.

Tärkeintä olisi auttaa romaneja kotiseudullaan ja poistaa niitä syitä, miksi heitä tänne rahdataan istumaan räntäsateessa katukäytävällä ihmisarvoa alentaviin olosuhteisiin. Mielestäni kerjäläiselle ei tule antaa rahaa, mutta heitä auttaville kansainvälisille järjestöille kylläkin.

Ja epäilee, että asiaan liittyy rikollisuutta ja ihmiskauppaa, ei pidä syyttää uhria.

PS. Kuten moni muukin, olen sitä miltä, että Romanian EU-jäsenyys toteutettiin liian varhain. Tämä asia olisi pitänyt saada ensin kuntoon.

D Ravén

Hallberg:
"Mutta länsimaisessa oikeusvaltiossa on vaikea estää ketään tulemasta turistina maahan vain sen tähden, että näyttää köyhältä"

Kyllä länsimaissa käännytetään tulijoita jatkuvasti sillä perustein, etteivät näytä omaavan riittäviä varoja oleskelunsa rahoittamiseksi. EU:n sisällä moinen ei tokikaan onnistune.

Kiitän sua Olli Ilmari Rehn, mun vaivani on kerjäläinen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Suomalaiseen maisemaan eivät kerjäläiset mitenkään kuulu, sillä me olemme rakentaneet yhteiskuntamme sosiaaliturvan niin kattavaksi, että kaikesta huolimatta suomalaisten ei tarvitse olla kadulla kerjäämässä."

Oletko varma arvoisa blogisti, että suomalaisten ei tarvitse olla (piankin) kadulla kerjäämässä.

Kerjäläiset kuuluvat kaikkien maiden, eli koko maailman katukuvaan. Valitettavasti ne kuuluvat yhtä paljon katukuvaan, kuin silloin tällöin sivukylänkin raitilla itseään,- ja autoaan esittelevä avo-auto-miljonääri.

Rovasti Joutsenlahti. Rikkautta esitetään monella tavalla. Yksi niistä on, että autossa ei ole kattoa.

Köyhyyttä ei voi esitellä kuin yhden janan sisällä,- janan toisessa päässä on kerjääminen.

Kokoomus,- ja muu oikeistolainen Suomi on romuttamassa hyvinvointia kovaa vauhtia,- ja PerusSuomalaisissakin on paljon kannattajia hyvinvoinnin kitkennälle oikeistolaisilla menetelmillä.

Touko Apajalahti

Ongelmaksi koetaan ilmeisesti kaksi asiaa:

1) kuten Anssi toteaa "romanimustalaisten olot Romaniassa ovat huonot, peräti ala-arvoiset" => tähän ei Suomesta karkoittaminen auta, eikä tähän ole syynä EU

2) kerjäläisten näkyminen Suomen katukuvassa => tähän Suomesta karkoittaminen auttaa ja tähän syynä on EU

Se, miten karkoittamiseen suhtautuu, ja kokeeko ongelman EU:n syyksi riippuu siitä, kumman ongelman kokee tärkeäksi. Itse koen ihmisoikeudet tärkeämmäksi kuin katukuvan ja siksi näen EU:n mahdollisuutena saada näissä maissa ihmisoikeuksien kunnioitus kuntoon ja sitä kautta jollain aikavälillä myös kohta kaksi kuntoon.

Tuula Saskia

Hyvä T.Apajalahti,

kyse on laajemmasta ongelmasta kuin katukuvan kauneudesta.

Kyse on Suomen kannalta kerjäläisten mukanaan tuomista rikollisista ilmiöistä. Ja myös siitä, että meidän yhteiskuntamme tavalla tai toisella huoltaa tätä väestöä, jolla ei ole mitään yhteyttä meihin.

En ole havainnut, että suomalainen romaniväestö olisi ollut kovin aktiivinen asiassa.

Apajalahti, älä naurata: ihmisoikeudet. Lähetäpä romaniporukat itäiseen naapurimahan. Sehän aikanaan passitti somalipakolaiset meille, jos satut muistamaan. Minä muistan.

Stacy Siivonen

"kyse on laajemmasta ongelmasta kuin katukuvan kauneudesta."

Tästä olen samaa mieltä. Kysymys on siitä politiikasta, millä tässä maassa köyhiin suhtaudutaan. Kysymys on myös siitä, kuka saa oleskella katukuvassa. Kysymys on siitä, kenelle Helsinki kuuluu ja kuka siitä määrää.
Anssi Joutsenlahden vastaus on selvä: köyhät kyykkyyn, köyhyys pois katukuvasta, Helsinki kuuluu rikkaille ja porvarit määräävät Helsingin asiat.
Jos sinä hyväksyt nuo yllä olevat toteamukset, niin ymmärrän kantasi myös kerjäläiskysymykseen. Itse en köyhänä hyväksy. Tämä on luokkasotaa.

"Kyse on Suomen kannalta kerjäläisten mukanaan tuomista rikollisista ilmiöistä."

Kerjäläisten? Romanian kansalaisten, kyllä, mutta onko osoitettu, että nimenomaan kerjäläiset tuovat rikollisia ilmiöitä? Ehkä muotoilit lauseesi tarkoituksella epäselvästi. Ei ketään voida rangaista siitä, että hänen kanssaan samassa saapumiserässä tulee rikollisia. Rangaistaan niitä rikollisia!

"Ja myös siitä, että meidän yhteiskuntamme tavalla tai toisella huoltaa tätä väestöä, jolla ei ole mitään yhteyttä meihin."

Eipä ole juurikaan huoltanut, pikemminkin on aktiivisesti vainonnut.
Sen sijaan yhteiskuntamme on huoltanut Latviaa, Islantia, Irlantia, Kreikkaa, Portugalia - tai pikemminkin pankkiireita maksamalla ja takaamalla näiden velkoja.

"älä naurata: ihmisoikeudet. Lähetäpä romaniporukat itäiseen naapurimahan. Sehän aikanaan passitti somalipakolaiset meille, jos satut muistamaan. Minä muistan"

Ihmisoikeudet Venäjällä onkin päin persettä.

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

EU on antanut varoja Romanialle romanien olojen parantamiseksi, mutta mitään ei maassa ole tehty. Miten moinen maa voi olla EU:n jäsenenä. Se on otettu - niin kuin täällä on todettu - jäseneksi köykäisin perustein, miten olisi erottamisen laita niin kauaksi kuin maa täyttää EU-vaatimukset.

Stacy Siivonen

Varmasti helpompi ratkaisu olisi Suomen eroaminen EU:sta, sillä näitä erottamiskelposia valtioita rupeaa olemaan useampi. Anssi et nyt muista, että ennen Romaniaa tuli romaneita Slovakiasta.

Kauko Aatos

"Romanikerjäläiset" pitäisi karkoittaa jo nykyisenkin lain mukaan; he eivät ole työnhakijoita, turisteja tai pakolaisia. Kyse ei ole rasismista, kenet tahansa voidaan karkottaa toisesta eu-maasta, jos ei ole varaa elättää itseään eikä mitään perustetta oleskeluun.

Jeesus muuten kaatoi rahanvaihtajahuijarien pöydät ja solmuruoskalla karkoitti huijarit.

Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

Rovasti pesee kätensä romanikerjäläisistä kuin Pilatus aikoinaan. Neuvoisin rovastiakin puolueensa kanssa tukemaan ja tekemään EU:n suuntaan aloitteita jossa vaaditaan kaikkien jäsenvaltioiden kohdalla laittamaan romanien ihmis- ja perusoikeudet kuntoon. Sillä tavoin asia saataisiin kuntoon. Kaikkein irvokkainta asiassa on juuri se, jos rovastillakin kristillisestä taustastaan käsin on asenne sorrettuja ja äärimmäisessä köyhyydessä olevia kohtaan jossa heidät pitäisi unohtaa ja heittää huitsin nevadaan.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Turhaan sinä tällälailla hyökkäät Joutsenlahtea vastaan. Kyseleppä tarkemmin, mitä tänään kuuluu Kankaanpäähän. Joutsenlahti ja romaanivaltuutettu istuvat samassa valtuustoryhmässä Kankaanpäässä.
Mahtaa olla aika harvinainen tilanne, koko maatakin ajatellen?!
Tämänpäivän tilannetta en tiedä, mutta vaalien jä'lkeen tilanne oli tuollainen!

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Tilanne on ihan sama tänäänkin. Romanivaltuutettumme antaa kaiken lisäksi palkkionsa sotiemme veteraaneille, kun me muut perussuomalaiset annamme ne puolueosastolle. Emme tosiaankaan ole täyttämässä omia taskujamme. Eikä minun tarvinne mainita, mitä teen eduskuntapalkalleni, jota en liioin ole suuremmin mainostellut, niin että voimme kyllä jokaikinen mennä omaan itseemme ennen kuin nostamme syyttävän sormen toisia kohtaan.

Simon Wahlroos

EU:n parlamentaarisen päätöksenteon tarkoitus ei ole laittaa ihmisten asioita kuntoon eikä siihen mitkään aloitteet auta, koska kysessä on demokratian vaatteisiin puettu totalitäärinen diktatuuri. Sitä johtaa ylikansalliset pääomaeliitin tahot joille tällaiset sosiaaliset ongelmat eivät merkitse kuin korkeintaan lisätuloja ongelman torjuntaan liittyen, sillä talouskasvu Keynesiläisen sosialistisen agendan mukaan on suoraan verrannollinen ihmisten pahoinvointiin ja niiden aiheuttamiin konflikteihin, joihin ratkaisuksi he tarjoavat yhä enmmän valtion kontrollia lisäävää rahoitusta.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Vastaus tuntemiseen on kommentissani, jos lukea osaa.
Pekka Siikala ei toimi politiikassa?!
Kepun ja vihreiden kautta Rkp:n Biaudetin tukijaksi, eikä toimi politiikassa?
Sillehän me ei mitään voida, että olet veikannut väärää hevosta!

Tuula Saskia

Hienoa, että kommentoitte, Kyösti Roth.

EU on todellakin ainoa mahdollisuus, romanien oman kotimaan jälkeen.

Mutta eikö teillä Suomen romaneilla ole mitään intressiä tukea heimolaisia?

Sanat ovat sanoja, mutta turhia, jos ei ole tekoja.

Vai onko niitäkin?

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Sinä kirjoitat asiaa. EU on kova säätämään ja määräämään olisi syytä ja valtaa puuttua tähänkin asiaan.

On ihmisarvoa alentavaa jättää ihmiset mafissojen armoille ja antaa heille mahdollisuus lähettää kerjäläisiksi ympäri Eurooppaa.

Parempi olisi mennä parrigaadeille kerjäläisten puolesta ja vaatia heille kotimaassaan oikeuksia, kun hyssytellen hyväksyä heidät kadunkulmiin.

Tuula Saskia

Elle, tuskin barrikaadeille, mutta kirjoittamaan päättäjille.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Romaneille riittää kuokka ja koukku, jos on halua niillä elää!
Itse sain lapsena koukun ja lapion ja siinä oppi kummasti töihin ja ne kaikki oli urakka töitä, siitä näkivät, että työt kelpaa ja muutakin työta oli aina tarjolla!

Tuula Saskia
Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

....ja sitä paitsi suomessa ei ole yhtään tapausta jossa tuomioistuin olisi antanut päätöstä ihmiskaupasta tai järjestäytyneestä rikollisuudesta näiden romanien kohdalla. Epäilyt eivät riitä todisteet esiin....niitä ei ole.

Tuula Saskia

Nytpä hämmästyn.

K.Roth väittää, että Suomessa ei ole ainuttakaan tapausta , jossa "näitä" romaneja olisi tuomittu.

Siis keitä? Romanian romaneja vai Suomen romaneja?

Siis näinko tehoton on oikeuslaitos, sillä media on kyllä kertonut erinäisistä rikoksista, joita romanit ( ne tai nämä, enpä tiedä) ovat tehneet?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ihmiskauppa onkin nykyajan rasistien tärkeimpiä tunnesanoja.

Netistäkin voi lukea jatkuvalla syötöllä kommentteja, joissa vaaditaan romanien lähettämistä takaisin kotimaahansa sillä perusteella, että näin suojellaan heitä ihmiskaupalta ja ihmisarvon loukkauksilta.

Missä kuulet sanan ihmiskauppa, niin siellä hyväosoinen hyvinvoiva ihminen ilmaisee huoltaan "roskaväen" ilmestymisestä hänen kotikaupunkiinsa.

Jukka Johansson

Roth

Luepas tämä. Se, jos ei ole tuomioita annettu, ei tarkoita sitä etteikö rikoksia olisi tehty.

"Helsingin poliisilaitos on tutkinut Romanian kansalaisten järjestäytynyttä rikollisuutta. Poliisi epäilee kymmenien henkilöiden sotkeutuneen paritukseen ja omaisuusrikosten sarjaan.

Tutkinnan aikana on ollut kiinniotettuna 68 Romanian kansalaista, joista 28 on vangittu.

- Todelliset johtajat ovat Romaniassa, huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio sanoo.

Poliisi sai syksyllä 2010 vihiä rikossarjasta ja tarkkaili epäiltyjä. Helsingin keskustassa toimi romanialaisten parittajien organisaatio, jota johti romanialainen mies. Hän tilasi omaan sukuunsa kuuluvia henkilöitä hoitamaan toimintaa.

- Romanikerjäläisillä ei ole mitään tekemistä jutun kanssa, Aarnio toteaa.

Parittajan oli maksettava tuhannen euron kynnysraha toiminnan aloittamiseksi ja 300 euron viikkomaksu. Prostituoidut olivat samaan suureen sukuun kuuluvia, jotka maksoivat parittajalle osuuden maksuista. Rahat - poliisin mukaan 72 000 euroa - toimitettiin Romaniaan. Velkojen perinnässä käytettiin väkivaltaa.

Parittajia on nyt tutkintavankeina viisi, joista yksi on nainen. Kerrallaan Suomessa on ollut 5-10 naista vuoden ajan. Nuorimmat olivat 19-vuotiaita.

- Toimintaa oltiin laajentamassa, mutta poliisi pääsi puuttumaan tilanteeseen, tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo. Asiakkaat olivat suomalaisia.

Kymmeniä omaisuusrikoksia

Samassa vyyhdissä poliisi törmäsi myös omaisuusrikoksiin. Paritus- ja omaisuusrikosjuttujen päätekijät tunsivat toisensa, mutta hoitivat haarojaan itsenäisesti. Tutkinnassa selvisi kymmeniä omaisuusrikoksia eri puolilla maata, muun muassa Imatralla, Vantaalla, Salossa, Hämeenlinnassa, Nokialla, Pyhtäällä, Janakkalassa ja Karkkilassa. Kohteet olivat useimmiten yksityisasuntoja ja kultasepänliikkeitä.

Suomessa asuva romanialaismies tilasi tekijät Romaniasta Suomeen, asutti heidät ja teki ennakkotiedustelut kohteisiin. Tekijät olivat Suomessa muutaman viikon.

- Tekijät ovat ummikkoja ja paikat on katsottu heille valmiiksi, Aarnio kertoi. - Ennakkotiedustelut on tehty tarkkaan. Keikalla on pari jätkää varkaissa ja pari vartiossa. Tavarat kätketään heti metsään ja haetaan lähipäivinä.

- Kun me otetaan yhdet kiinni, mutta seuraavana päivänä tänne tilataan uudet tekijät. Se toimii kuin liukuhihnalla.

Europolin kautta on selvinnyt, että osa nyt Suomessa kiinnijääneistä on tehnyt omaisuusrikoksia eri puolilla Eurooppaa.

Poliisi on saanut tutkinnan aikana takaisin 115 000 euron arvosta varastettua tavaraa.

- Parhaiten saimme heitä kiinni Helsingin ja Turun satamassa, Aarnio sanoo."

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/05/132...

Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

Tässä jutussa sanottiin nimenomaan näin: "- Romanikerjäläisillä ei ole mitään tekemistä jutun kanssa, Aarnio toteaa." Huomatkaa myös että Romanialainen ei tarkoita aina samaa kuin romani.

Jukka Johansson

Roth

Niin tuon nimenomaisen jutun kanssa, josta uutisen alussa kerrotaan. Mutta lue nyt vaan sitä juttua eteenpäin. Kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta ja siitä poliisi juuri kertoi.

Aleksi Laine

Pitäisikö suomalaisten auttaa kainuulaisia? Suurina nälkävuosina 1800-luvun jälkipuoliskolla alkoi myönteinen vastaus ensimmäisiä kertoja orastaa. Tärkeä syy oli nälkäisten massojen vaellus kohti Etelä-Suomea ja joukkokuolemat tienvarsiin.

Romanian romanit toimivat hiukan samaan tapaan levittäytyessään vauraan Euroopan kaduille kerjäämään. Vähitellen syntyy Euroopan laajuinen tietoisuus ongelmasta ja siitä, että se pitää korjata.

Ehkä se eurooppalaisten keskinäinen solidaarisuus siitä vähitellen puskee esiin.

Simon Wahlroos

Mitäs lähimmäisenrakkautta se on ettei auteta suomalaisia avuntarvitsijoita, jotka eivät edes saa kerjätä kaduilla, kuten romanit, vaikka se on tuottoisampaa kuin työssäkäynti? Itse olen jopa kokeillut kadulla kerjäämistä ja joutunut romanien painostuksen takia luopumaan tuottoisasta elinkeinosta.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Kyllä suomalaisetkin kerjäävät.Uudet yliopistot rummuttavat, että rahaa pitäisi saada. Kun kansalainen ( tai yritys ) pistää varoistaan, niin valtiokin sitten laittaa jatkeeksi jotain.
Ja eipähän nuo leipäjonot kauas liippaa kerjäämisestä.
Eiköhän totuus ole, että tavallisille tienaajille vastenmielisiä ilmiöitä kaikki tyynni. Ehkä vastenmielisin on haitaria soittava romanikerjäläinen, joka ei osaa muuta kuin jotain piippuuppaap riitasoinnuilla.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Uskontoa ja mustalaiskerjäläisiä ei kannata sekottaa keskenään.

Tosiasia on, että vuodesta 2007 romanialaiset mustalaiset ovat terrorisoineet Suomea. Halla-aho sanoi, aivan oikein, että heitä epäillään vuosittain 2500 rikoksesta, muun muassa varkauksista, ryöstöistä ja seksuaalirikoksista. Toiminta sisältää ihmiskaupan ja järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä.

Tavalliset ihmiset ja eritoten poliisi ovat helisemässä mustalaisten kanssa.

Mustalaisten tukalaa asemaa ei kiistä kukaan. Suomen asia ei ole sitä korjata vaan ongelmiin pitää puuttua Romaniassa. Muistaakseni Alexander Stubb on titteliltään eurooppa-ministeri. Asia kuuluu siis hänelle.

Jos olisin eduskunnassa, kysyisin, mitä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb on tehnyt korjatakseen ongelman.

Luulen, ettei Stubb pystyisi vastaamaan mitään, koska hän ei ole pannut tikkua ristiin.

Tuula Saskia

Kommentti kiteyttää sen, mitä me monet yllä olemme esittäneet.

Kysymys on syytä esittää Stubbille, mutta ennen kaikkea EU-edustajillemme, jotka nauttivat korkeaa palkkaa ja ovat hiljaa kuin hiiret.

Mutta uskaltaako kukaan mainita nimeä "Rehn". Kuka se ajoikaan EU:n laajentumista? Kuka se halusikaan täydennykseksi myös Turkin Romanian jälkeen?

Joskus kannattaa hiukan terävöittää lähihistoriaa ja lähimuistia, vaikka se ei mitään autakaan.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Aivan Aleksander Stubbin pitäisi ottaa asiallisempi kanta kerjuuongelmaan EU-ministerinä kuin esittämänsä ainakin omiin korviini kalskahtavan lausunnon "... lähimmäisyydestä lähtevänä sivistyneenä näkökulmana". Lähimmäisiä olemme kaikki toisillemme tällä pallollamme, joten lähimmäisen ele olisi Stubillekin se, että ottaisi yhden kerjuulla istuvan sinne ministeriauton takapenkille. Sen jos tekee uskon Stubinkin rehellisyyteen eikä pelkkään farisealaiseen paremmuudentunteeseen.
En myöskään usko monenkaan suomalaisen allekirjoittavan Kuuselan "rasistista" kommenttia " ulkomaalaisia suomalaiset eivät koe samalla tavalla ihmisiksi kuin suomalaisia"!
Oikkonen kuten tavallista kommentoi analyyttisemmin ja syvällisemmin aihetta ja hänen mielestäni käyttämänsä sana tekohurskastelu sopii hyvin moneenkin kommenttiin.
Halla-aho puuttui oleellisesti kyseisen ongelman ympärillä pyörivään rikollisuuteen. Kuinka monella suomalaisella köyhällä on varaa matkustaa kerjäämään vaikkapa Pariisin kaduille?

Tuula Saskia

Totta, mutta ongelman syntyäkin voisi valottaa. Ja kysyä: mistä ja miksi tämä alkoi? Se on se pointti ja sieltä löytyy, jos löytyy, ratkaisu.

Kysymys on puhtaasti poliittinen, uskonto on syytä unohtaa tässä asiassa.

Mepit ja Rehn: lausuntoja odotellaan ja toivotaan.

Siltä varalta, että kaikki eivät muista: Romanian sallittiin liittyä EU:hun , mikä oli suuri virhe. Asiaa ajoi voimakkaasti komissaari Olli Rehn.

Simon Wahlroos

Minkä takia emme voi vaikuttaa tähän ongelmaan? Johtunee siitä että olemme antaneet rahan vallan karata kansallisista käsistä sinne missä ongelmaa pidetään ilmeisesti piristävänä pikku jäynänä kansallisvaltioiden turvallisuutta kohtaan eli EU suurpääomapiireihin. Hehän rahanvaihdollaan hajoittavat ja hallitsevat maatamme, kuten Rooman aikoina, kun Jeesus taisteli silloisia rahanvaihtajia eli Rooman keskushallintoa palvelevia rahanvaihtajia vastaan kaatamalla heidän kerjuupöydät.

Simon Wahlroos

Nykyään rahanvaihtajien pöytiä on pyrkinyt kaatamaan perusteellisemmin EU "vakausjärjestelmää" eli rahanvaihdon lieveilmiöitä vastustanut Timo Soini ja Perussuomalaiset puoluetoverit, sillä ylikansallinen kaupankäynti on tuonut lieveilmiöitä aina ihmiskunnan historiassa, vaikka sillä on joidenkin mielestä myös hyödyllisiä puolia.

Arvo Kuusela

30.3.2012 18:44 Simon Wahlroos

"ylikansallinen kaupankäynti on tuonut lieveilmiöitä aina ihmiskunnan historiassa, vaikka sillä on joidenkin mielestä myös hyödyllisiä puolia."

Hyvinpä tuo ylikansallinen kaupankäynti näyttää suomalaisille sopivan, ainakin vientiyrityksile ja niiden yritysten työntekijöille.

Taitaisipa käydä niinkin että jos tuonti loppuu, banaanien ja appelsiinien ja autojen ja vaatteiden tuonti esimerkiksi, niin ei olisi ihmisillä paljonkaan kaupasta ostettavaa, aika pienet olisivat valikomat. Voi ola että valituksia tulisi.

Ei tuo tuonti ja vienti, vaikka siinä jotain lieveilmiöitäkin olisi, aivan syntistä ja turhaa touhua ole, varsin hyödyllistä se on ainakin minun mielestäni, jos nyt minun mielipidettäni kysyttäisiin.

Sitä mieltä olen että taitaisi tulla suomalaisille aika tukalat paikat jos kansainvälinen kaupankäynti meidän osaltamme lakkaisi, tai lopetettaisiin.

Se vain ihmetyttää että miksi persut haluaisivat kaataa rahanvaihtajien päydät, eli lopettaa kansainvälisen kaupan, tuonnin ja viennin. Mitä hyötyjä siitä sitten seuraisi? Olisivatko hyödyt kansainvälisen kaupan lopettamisesta persujen mielestä suuremmat kuin siitä koituvat haitat?

.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anssin tuntien ymmärrettävästi luin ensin hänen kirjoituksensa vaikka muitakin aiheeseen liittyviä sivustolta löytyy. Halla-aho kuitenkin nosti asian esille eduskunnan kyselytunnilla ja siellä pääkaupunkiseudulla kysymys nän ilmojen lämmetessä varmaan on ajankohtainen. Tuulan kanssa olen samaa mieltä. EU:n pitää myös valvoa Romaniaan antamaansa rahallista tukea. Näyttää vain olevan tärkeämpää hiihtoreissut ja matkustelu allekirjoitustilaisuuksiin kuin heikoista huolehtiminen!!

Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

Toistan niille jotka eivät osaa lukea: suomessa ei ole yhtään tapausta jossa tuomioistuin olisi antanut päätöstä ihmiskaupasta tai järjestäytyneestä rikollisuudesta näiden romanien kohdalla. Ja tämä on faktaa. Puheet ihmiskaupasta ja järjestäytyneestä rikollisuudesta on saatu aikaan pelkillä nettikeskustelujen oletuksilla.

Simon Wahlroos

Näitä ihmiskauppaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyviä väitteitä on liki mahdotonta todistaa, mutta jos ja kun on itse nähnyt läheltä kuinka maailmalla kerjääminen on organisoitua liiketoimintaa ja sen työntekijöiltä riistetään terveys, vapaus ja ihmisarvo, niin ei osaa olla enää naiivi tämän asian suhteen.

Jouni Haimi
Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

Toisekseen, saahan suomalaisetkin kerjätä leipää leipäjonoissa, vai onko se sitten eri asia jos muoto on hieman toisenlainen?

Jukka Johansson

Mikset sinä auta niitä heimoveljiäsi? Muistutan vaan, että jos annat lantin "kerjäläiselle" tuet samalla mafian toimintaa. Sitä sinun on aivan turha kiistää.

Stacy Siivonen

Joo joo, mafia sitä, mafia tätä, romanit syövät valkolaisten lapset ja paskantavat juutalaisia. Vapaamuurarit, illuminati ja skull & bones.

Uskotko itsekään noihin mafiajuttuihin? Hyvin on Euroopassa asiat, jos mafiosot ovat kerjuulla.

Jukka Johansson

Siivonen. Vastasin sinulle jo eilen, mutta mihin lie kommentti kadonnut.

Tässä kuitenkin poliisin tiedotetta.

"Kymmeniä omaisuusrikoksia

Samassa vyyhdissä poliisi törmäsi myös omaisuusrikoksiin. Paritus- ja omaisuusrikosjuttujen päätekijät tunsivat toisensa, mutta hoitivat haarojaan itsenäisesti. Tutkinnassa selvisi kymmeniä omaisuusrikoksia eri puolilla maata, muun muassa Imatralla, Vantaalla, Salossa, Hämeenlinnassa, Nokialla, Pyhtäällä, Janakkalassa ja Karkkilassa. Kohteet olivat useimmiten yksityisasuntoja ja kultasepänliikkeitä.

Suomessa asuva romanialaismies tilasi tekijät Romaniasta Suomeen, asutti heidät ja teki ennakkotiedustelut kohteisiin. Tekijät olivat Suomessa muutaman viikon.

- Tekijät ovat ummikkoja ja paikat on katsottu heille valmiiksi, Aarnio kertoi. - Ennakkotiedustelut on tehty tarkkaan. Keikalla on pari jätkää varkaissa ja pari vartiossa. Tavarat kätketään heti metsään ja haetaan lähipäivinä.

- Kun me otetaan yhdet kiinni, mutta seuraavana päivänä tänne tilataan uudet tekijät. Se toimii kuin liukuhihnalla.

Europolin kautta on selvinnyt, että osa nyt Suomessa kiinnijääneistä on tehnyt omaisuusrikoksia eri puolilla Eurooppaa.

Poliisi on saanut tutkinnan aikana takaisin 115 000 euron arvosta varastettua tavaraa.

- Parhaiten saimme heitä kiinni Helsingin ja Turun satamassa, Aarnio sanoo."

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/05/132...

Käyttäjän KyostiRoth kuva
Kyösti Roth

Kysymys ei ole mistään mafiasta. Yhtään tuomiota järjestäytyneestä rikollisuudesta ei ole annettu suomessa.

Tuula Saskia

Hyvä on, Roth,

jos haluatte kieltää tosiasiat, asiallinen keskustelu käy mahdottomaksi.

Hyökkäävä asenteenne vain lietsoo niitä tahoja, jotka eivät halua keskustella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tilanne on aivan sama kuin vankiloissa. Ei sielläkään ole yhtään syyllistä. Kaikki ovat kuulemma syyttömästi lusimassa!! Vika on yhteiskunnassa... ym.

Simon Wahlroos

Kokemuksieni mukaan kaduilla eivät saa muut kerjätä, kuin paikan omineet Romanian romanit. Se on väärin varsinkin sitä suomalaista kohtaan, joka on töissään aikoinaan kivennyt kadun ja haluaisi sitten työttömänä istua siinä kerjäämässä työtänsä ihaillen.

Sen sijaan leipäjonoista ei tietääkseni häädetä jos on romani.

Harri Rautiainen

"Toisekseen, saahan suomalaisetkin kerjätä leipää leipäjonoissa, ..."

Leipäjonossa ei tarvitse kerjätä eikä teeskennellä invalidia. Leipää saa ilman uhkailua ja painostamista, mutta sehän ei Romanian turisteja kiinnosta. Liituraitapukumiehet haluavat rahaa eikä leipää.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Kerjääminen on sitä että kerjäläinen vaatii toiselta jotain itselleen. Leipäjono on järjestettyä vapaaehtoista jakelua, siis toinen vapaaehtoisesti kutsuu muita ja tarjoaa heille ruokaa. Kaksi eri asiaa.

Matti Mottonen

Leipäjonossa ei kerjätä. Se on tapa jakaa ruokaa sitä haluaville. Niille, jotka jonottavat.

Romaniassa näitä kerjäläisiä ei näkynyt. Ei Bukarestissa ainakaan. Ei muuten leipäjonojakaan.

Onko se siellä kiellettyä?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Juu ihmetten tuota itsekin, kerrohan Rothti montako Romanian romania olet asuttanut asuntoosi ja maksat kustannukset itse?
Kyllä toisille voi aina esittää maksettavaa.. Kaikki on saaneet leiviskänsä syntyessään, jos he ei kehitä, ovat vain käsi ojossa tila on siis itsestä kiinni!

Stacy Siivonen

Kuinka monta sinä olet?
Aika moni mustalainen on Suomessa asuttanut noita romanialaisia, vaikkei se heidän mikään velvollisuutensa ole.
Pitäisikö meidän asuttaa kaikki venäjän udmurtit ja ostjakit alivuokralaisiksi kun niilläkin menee huonosti ja ne on sukulaiskansoja.

Jukka Johansson

Ovatko tosiaan? Ei se kyllä meidänkään velvollisuus ole ottaa romaneja kotiimme asumaan. Oletko sinä ottanut?

Matti Mottonen

Otetaan unkarilaisetkin.

Toki meidän pitää auttaa kaikkia.

Pitää muistaa: aseta happinaamari ensin itsellesi, sitten muille.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

En ole ollut kutsumassa ketään tänne ja jos olisin majoittaisin ja huolehtisin ne itse!
Juuri oli tv ohjelma jossa kerrottiin että maailmassa on yli 3 miljardia vielä köyhempää kuin nämä saapuvat romanit, ym. Jos heitä ottaa majoittaa ja ruokkii miljoonan vuosittain, köyhyys lisääntyy silti 18 miljoonalla, silloin oltaisiin rasisteja niitä kohtaa joita ei auteta.. Joka puhuu auttamisesta auttakoon, mutta ensisijaisesti oman maan kansalaiset..

Pohjan Akka

Eikös kerjääminen ja kaupankäynti ole ikuisesti ollut mustalaisten ammatti? Se on osa heidän kulttuuriaan, johon he kasvavat. Sille tosiasialle emme me ainakaan yhdessä sukupolvessa voi mitään.

Annetaan heidän kaikessa rauhassa harjoittaa ammattiaan, kukin parhaan taitonsa mukaan, tässä ihmisten katusirkuksessa! Sirkusessa saavat käydä asiakkaina kaikki halukkaat, kenenkään ei ole pakko. Miksi emme vain voi sallia kerjäläisenkin ammattia?

Rikolliset ovat eri asia, etnisyyteen, ikään, sukupuoleen tai ammattiin katsomatta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ilman sarvia,- ja hampaita on todettava, että romanit ovat yhteiskuntien kannalta ongelmainen etninen populaatio.

Kun puhutaan yhteiskuntaan, niiden säännöillä sopeutuvista romaneista, puhutaan yksilöistä, kuten esim. Kyösti Roth'sta.

Ongelma ei ole romanien kulttuuriperinteet,- vaan se, että ne tahtovat nauttia niistä muun yhteiskunnan kustannuksella.

Kun romanit vaativat oikeuksiensa laittamista kuntoon, niin omalta osaltaan ne jättävät sen puheen tasolle,- ja puhetta kyllä riittää.
Käytännössä ne eivät tee asian eteen mitään....Kuin vain elämistä kulttuurinsa ehdoilla, jonka ne vaativat valtaväestön maksettavaksi.

Minä en halua ostaa peltiä kultana, enkä nahkatakkia keinonahkana, vaikka myyjä kauppakeskuksen parkkipaikalla niin väittääkin.

Minä en halua ostaa kiikareita, jotka eivät vastaa myyjän esittelemää kiikaria, kun ostetussa paketissa ei joko ole kiikareita lainkaan, tai ne ovat surkeat muovi-viritelmät.

Minä en halua ostaa arvokasta kelloa viidellä-kympillä, kun sen arvo ei ole edes kahta euroa.

Minä en halua tehdä minkäänlaista kauppaa romanien kanssa.... En minkäänlaista.

Minä en halua ostaa edes hyvälaatuista tavaraa romaeilta, koska sen alkuperä ei ole selvillä.

Viimeksi se paljastui varastetuksi tavaraksi.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Pistämpä Markku tähän.
Elettiin 80-lukua. Rauta-arinan edessä Oulussa tuli tumma vastaan. Hai osta hyvä kello 50-kympillä.
Käykö se edes?
Kuule huva mies, tämä kello ei kauan tuntia harppaa.
Tarjosin pölijä 20-kymppiä.
Hai tuli kaupat ja olin onneton kellon omistaja!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tai...osta sie hyvä mies hevoine, pattipolovet pääsee kiipeämäl selekähän ja sill o vihiriät aurinkolasit, nii keltaneki ruoho näättää vihiriält...

Elias Määttänen

"kejäläis" ongelmaan voitaisiin puuttua jo olemassa olivilla lailla ja säädöksillä, jos vain haluttaisiin. Samat säännöt ja lait pitäisi koskea kaikkia.

http://hampaankolosta.blogspot.com/

-jos kerjääminen on kerran elinkeino, niin kohdellaan kerjäläisiä niinkuin muitakin pienyrittäjiä. Rekisteröityminen, verot, sosiaaliturva- ja elämaksut valvontaan ja perintään niinkuin muiltakin yritäjiltä.
Luultavasti verottaja pystyy parempaan kuin poliisi. Ei Al Caponeakaan saatu linnaan murhista tai kokonaisen kaupungin hallinto- ja oikeuskoneiston korruptoimisesta. Vaan talous- ja verorikoksista.

-aletaan tulkita niitä EU:n vapaan liikkuvuuden säännöksiä niin kuin ne on tarkoitettukin. Turistilla on oltava rahaa millä itsensä ja perheensä elättää ja työnhakijan on oikeasti haettava sitä työtä ja otettava tarjottu työ vastaan. Jos nämä kriteerit eivät täyty, maastapoistaminen välittömästi.

-jos huonostikäyttäytyvistä tai sääntöjä rikkovista romaneista kertyy yhteiskunnalle kuluja, lasku sinne minne se kuuluukin. Eli Romanian ja Bulgarian suurlähetystöön. Muodostuvat romanileirit voi myös kärrätä ko. suurlähetystöjen tonteille.Ympärille aita ja vartiointi.

-rikoksen tehneet karkoitettava välittömästi. Tuomitut vankeusrangaistukset suoritettava omissa kotimaissa. Rikoksen tehneille pitkä maahantulokielto. Heiltä otettava sormejälkien lisäksi DNA-näyte. Romania ja Bulgaria ovat hallinnoltaan läpikorruptoituneita ja mätiä valtioita, joiden dokumenteissa olevilla nimillä ei ole mitään todistusarvoa.

-romanien autoilta ja asuntovaunuilta aletaan vaatia suomalaisten ja EU-normien mukaista kuntoa ja varustusta. Sääntöjen vastainen ajokalusto takavarikoidaan kunnes puutteet korjataan.

-ulkomaalaisten sakkorangaistukset aletaan periä eurooppalaiseen tapaan välittömästi poliisin toimesta

Tuula Saskia

Istu ja pala:

joudun ihailemaan arkkivastustajaani Tyryä.

Hyvä näin. Olenpa valmis tarkistamaan kantaani, siis häneen.

Harri Rautiainen

Minäkin olen valmis tarkistamaan kantaani häneen, jos hän on valmis tarkistamaan kantaansa välimerkkien käyttöön. Lisäksi heittomerkkiä ei käytetä suomenkielen sijamuotojen yhteydessä. P.o. Rothista eikä "Roth'sta".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, nythän tämä törkeäksi on mennyt.
Täällä nus....n jo pilkkuakin.

Uskonmiehen palsta vieläpä.

No, Rautiaiselle lupaan, että yritän parantaa kirjoitustaitoani, mutta ei se helppoa kansakoulun huonoilla papereilla läpäisseelle ole.

Matti Blomqvist

Pakko myöntää, että meidän tuntemassamme maailmassa ei ole silloin kaikki ihan paikallaan kun hän joka väittää olevansa Kristuksen sanansaattaja ja armon ja rakkauden lähettiläs kehottaa meitä kaikkia viskomaan tulisia kiviä ja sylkemään kohti lähimmäisiämme.

OLisko Belsebuubi päässyt iholle, Anssi?

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Mikähän on menneyt Matti Blomqvistilla oikein ihon alle sydämeen asti?

Matti Vuorio

Valitun kansan rotujensekoittamispolitiikkaa maailmanvalloitus mielessään !

Tuula Saskia

Stacey Siivonen ajatuskavereineen,

käytätte kristinuskoa lyömäaseena Joutsenlahtea vastaan.
Logiikan mukaisesti sinun tulisi muistaa käsky "älä varasta".

Jokainen lukutaitoinen tietää, että romanit ovat häikäilemättömästi varastaneet mm. vanhuksilta pankkiautomaateilla ja muuallakin.

Luin mielenkiintoisen blogikirjoituksen, jonka takana on henkilö nimeltä Heino. Hän kummastelee, mistä romaneille tulee matkarahaa Suomeen. Suositan sinulle.

S. Siivonen, en ole kummoinenkaan kristitty, ihan normikansalainen, otaksun. Mutta en silti tajua, miksi kristillisen vakaumuksen tulisi kieltää nykytodellisuuden epäkohdat omassa yhteisössään. Onko kristityn oltava sekä sokea että typerä? Sanoiko Siivosen jeesus niin?

Siis: miksi Joutsenlahti ei saa sanoa sitä ääneen, mitä valtaosa kansalaisista pitää oikeana ja oikeutettuna?

Miksi Suomen tulisi aina suvaita ja suvaita kaikkia ja keitä hyvänsä?
Meitä on niin vähän . vain viitisen miljoonaa.

Onko Norja Schengen-sopimuksessa? En muista, mutta jos on, sinne kerjäläiset nopeasti ja hyvällä kyydillä, ettei moitita. Se kehuttu pohjoismainen yhteistyö kunniaan. Norjalla on varaa kerjäläishuoltoon öljynsä tähden.

PS. Tarkastin: Norja ON allekirjoittanut Schengen-sopimuksen samana vuonna kuin Suomi: 1996.

Kysely Norjaan: kelpaako pohjoismainen yhteistyö.

Stacy Siivonen

"käytätte kristinuskoa lyömäaseena Joutsenlahtea vastaan."

No, hän on rovasti, joten häneltä voisi odottaa kristillistä käytöstä.

"Logiikan mukaisesti sinun tulisi muistaa käsky "älä varasta"."

En ole varastanut enkä ole rovasti.

"Jokainen lukutaitoinen tietää, että romanit ovat häikäilemättömästi varastaneet mm. vanhuksilta pankkiautomaateilla ja muuallakin."

Ovatko romanikerjäläiset varastaneet? Minulla ei ole siitä mitään todisteita. Minä toimin aikoinaan sosiaalikeskus Satamassa samassa tilassa romanien kanssa. Eivät varastaneet silloin minun tietääkseni yhtään mitään. Varastettavaa oli kyllä.
Mitenkäs olisi "älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi"?

"Hän kummastelee, mistä romaneille tulee matkarahaa Suomeen. Suositan sinulle."

Aleksanteri Suuri matkusti Kreikasta Intiaan. Kuka hänelle maksoi matkarahat. Haapoja tuli Siperiasta takaisin Suomeen, kuka hänelle maksoi matkarahat. Osmo Soininvaara polki Tallinnasta Nizzaan, kuka hänelle antoi matkarahat.

"Mutta en silti tajua, miksi kristillisen vakaumuksen tulisi kieltää nykytodellisuuden epäkohdat omassa yhteisössään. Onko kristityn oltava sekä sokea että typerä? Sanoiko Siivosen jeesus niin?"

Kumpaa sun mielestäsi on se, että uskotaan seiskalehtitasoisia juttuja? Kun nyt kuulun hlbt-vähemmistöön, niin ne "Guzenina kannattaa miessynnyttäjälakia" -lööpit eivät anna kuvaa mediasta minään reiluna eikä totuudenmukaisena tiedonvälittäjänä.
Minun kotonani kävi murtovaras. Ei ollut mikään romanikerjäläinen, vaan oli ihan suomalainen narkki. Jos haluat varkauksia vähentää, niin ihan narkkien toimittaminen telkien taakse voisi olla ensimmäinen askel.

"Siis: miksi Joutsenlahti ei saa sanoa sitä ääneen, mitä valtaosa kansalaisista pitää oikeana ja oikeutettuna?"

Miksi "valtaosa kansalaisista" päätyisi muka ajattelemaan aina niin kuin persut? Ei persut ole mikään valtaosa kansalaisista, ne on pieni puolue oppositiossa eduskunnassa ja siellä sen takia, että valtaosa kansasta ei ollut samaa mieltä niiden kanssa. Ei maahanmuuttokysymyksissä, ei homokysymyksissä.

"Miksi Suomen tulisi aina suvaita ja suvaita kaikkia ja keitä hyvänsä?
Meitä on niin vähän . vain viitisen miljoonaa."

Laske minut ei-suomalaiseksi. Häpeän rasistista ja vihamielistä Suomea niin paljon.
Mutta kysyt - miksi. Siksi, että huomenna on minun vuoroni tulla muilutetuksi, ehkä sinunkin. Turha kuvitella, että äärioikeisto tyytyisi vain mustalaisten hävittämiseen.

"Onko Norja Schengen-sopimuksessa? En muista, mutta jos on, sinne kerjäläiset nopeasti ja hyvällä kyydillä, ettei moitita. Se kehuttu pohjoismainen yhteistyö kunniaan. Norjalla on varaa kerjäläishuoltoon öljynsä tähden."

Norjalaiset vastaavat pian, että heitä on vielä vähemmän kuin suomalaisia ja heillä on sitä paitsi jo paljon maahanmuuttajia entuudestaan ja sitten tämä aktiivinen natsiskene, mikä kulminoitui Breivikiin.

Jukka Johansson

Kuljet Siivonen laput silmillä. Ei voi mitään. Sinulle ei kelpaa mitkään poliisilausunnot. Kuittaat ne vaan valehteluksi.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/05/132...

Matti Mottonen

Aleksanteri Suuri oli rikkaan valtakunnan päämies - valtion kanssasta?
Soininvaara on kansanedustaja - valtion kassasta tai naaapurimaan vihreiltä tahi parlamenttarikoilta? Polkupyörä on ilmeisesti ollut lukitussa tilassa ennen matkaa ja sen aikana - ei sataman tiloissa.
Minä tienaan palkkaa koulutuksella, joka on pääosin verorahoin kustannettu: työn ohella, ilman opintolainaa, 6 v - nyt takana yli 20 v yli 30 % verotuksella (ennen alv:tä toki). Entä sinä?

Rahoittaako Romanian valtio romanien massavaellusta? Tuliko paljastus?

PerSut eivät ole valtaosa kansasta, mutta teet heille vaalityötä.

Hassua, persut tekevät parhaansa jytkyn tuhoamiseksi ja sitten vastustajat laput silmillä toimivat toisin päin.

Stacy Siivonen

Jukka Johansson: Tuossahan sanotaan, ettei kerjäläisillä ollut mitään osuutta asiaan!

Jukka Johansson

Niin, siinä yhdessä poliisiuutisessa jonka linkitin. Kuitenkin poliisi on vuosien mittaan varoitellut näistä kerjäläisistä ja nämä rihkamakauppiaat ovat varastaneet naisilta jopa korut kaulasta. Älä viitsi olla noin sinisilmäinen.

Et muuten vielä vastannut aiempaan kysymykseeni, että oletko sinä majoittanut noita kerjäläisiä kotiisi.

Matti Mottonen

Kansallisvaltioiden aika on ohi.

Tämä tarkoittaa PerSujen pohjan putoamista. Se tarkoittaa myös mm. Romanian romanien avustajien unelman sortumista: ei ole verotuloja, millä heitä täällä auttaa.

Se tarkoitta ehkä hyvinvointivaltio-käsitteen sortumista. Verotusoikeus loppuu: Poliisi, verorahoin rahoitetut palvelut samoin.

Mitä tilalle? Vapaa liikkuvuus? Vahvimman oikeus? Heimoyhteiskunta ei palaa - onko vain rahan valta.

Romaanikysymyksessä kohtaa kansallisvaltio heimoyhteiskunnan - siksi syntyy konflikti. Ja romaanit paljastavat yhteiskunnan murroksen.

Toimituksen poiminnat